Kamu-Sen'den Çalışan Ve Emeklilere Bayram Ikramiyesi Talebi

Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Sadi Eriş, Ramazan Bayramı'nda kamu çalışanları ve emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğini belirtti.

Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Sadi Eriş, Ramazan Bayramı'nda kamu çalışanları ve emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğini belirtti.

Eriş, yaptığı yazılı açıklamada, kamu görevlileri ve emeklilerin gıda ve kira harcamalarını güçlükle karşıladıklarını iddia etti.

Türkiye'nin son yıllarda maddi refaha kavuştuğunun hükümet tarafından sıkça dillendirildiğini anımsatan Eriş, ekonomideki büyümenin memur ve emekliye yansıtılmadığını savundu.

Kamu-Sen olarak dini bayramlar öncesinde bayram ikramiyesi ödenmesi taleplerini gündeme getirdiklerini vurgulayan Eriş, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Hükümet bu önerimize olumlu cevap vermemişti. Kamu işçilerine devlet tarafından her bayram öncesinde bayram ikramiyesi ödenmektedir. Memurlar da devletin görevlisi olarak bu ödemeyi herkes kadar hak etmektedir. Memurlarımızın da devletin bir çalışanı olduğu gerçeğinden yola çıkarak işçiler için geçerli olan bu uygulamadan faydalandırılmaları eşitlik ilkesinin gerektirdiği haklı bir taleptir."

Eriş, kamu çalışanı ve emeklilerin Ramazan Bayramı'na buruk gireceğini, hükümetin inisiyatif kullanıp bayram ikramiyesi vermesinin yüzleri güldüreceğini dile getirdi.

Muhabir: Mümin Altaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: