Kamu-Sen'den IMF'ye protesto

ANKARA (İHA) - Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) üyesi bir grup, IMF'nin Türkiye Temsilciliği önünde bir protesto gerçekleştirdi. Kamu-Sen üyesi memurlar, IMF'nin Uğur Mumcu Caddesi'nde bulunan temsilciliği önüne gelerek "Vur vur inlesin IMF dinlesin", "IMF gidecek, zülüm bitecek", "IMF'nin niyeti yok etmek milleti" gibi sloganlar attı.

Kamu-Sen'lilerin IMF temsilciğine girmek istemesi üzerine polis ile aralarında tartışma çıktı. Polis, memurları 'İçerden sizi kabul etmek istemiyorlar biz ne yapalım" şeklinde uyararak dağılmalarını istedi. Bunun üzerine grup bir süre binanın önünde oturarak bekledi. Daha sonra Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Firdevs Işık ile birlikte bir heyet içeri girdi. Heyetin randevu talebinin yetkili kimsenin olmadığı belirtilerek kabul edilmemesi üzerine Firdevs Işık bir basın açıklaması yaptı.

Reklam
Reklam

Işık, IMF'nin hazırlattığı raporda, memurların maaşlarının yüksek olduğu ve personel ödeneklerinin düşürülmesi gerektiğinin ifade edildiğini belirterek IMF yetkililerin bu aklı sermaye çevrelerinden aldığını kaydetti. Yoksulluk sınırının 1 milyar 677 milyon lira olduğunu hatırlatan Işık, memurların ise ortalama maaşlarının 645 milyon lira olduğunu söyledi. Türk halkının artık IMF'yi istemediğini belirten Işık, ülkenin sadece işveren ve sermaye çevrelerinden oluşmadığını vurgulayarak hükümetten IMF ile bir daha anlaşma yapmamalarını istedi. Grup daha sonra olaysız dağıldı.