Kamu-Sen'in isteği asgari geçim standartı

ANKARA (İHA) - Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 15 Eylül 'de başlayacak olan toplu görüşmelerde, memura yapılacak maaş zammını yüzde olarak ifade etmek istemediklerini, hükümetten asgari geçim standartın sağlanmasını talep edeceklerini söyledi.

Akyıldız, bu yıl toplu görüşmeleri toplu sözleşmeye çevirmek istediklerini ifade ederek, "Her ne olursa olsun o masa toplu sözleşme masası olacaktır. Uluslararası sözleşmeler bize bu hakkı tanıyorsa siyasi iradenin kaçacak yeri yoktur. Hazırlıklarımızı bu doğrultuda yapıyoruz" dedi. Türkiye Kamu-Sen'in her türlü baskı, hile, sinsi politikalara rağmen yine en büyük konfederasyon olmayı başardığını vurgulayan Akyıldız, "Türkiye Kamu-Sen, beş cephede mücadele etmiştir. Buna rağmen yedi hizmet kolunda yetkiyi almıştır. Bizimle uğraşanlar, küçülmemizi, hırpalanmamızı isteyenleri buradan ülke sorunlarını çözmeye davet ediyorum. Türkiye ekonomisinde yüzde söylendiği gibi yüzde 12.4'lük bir büyüme varsa bu kamu çalışanlarına neden yansıtılmamıştır?" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Toplu görüşmelerde üye olanlar üye olmayan arasında bir farkın açığa kavuşturulması yönünde de taleplerini ileteceklerini ifade eden Akyıldız, üye olanlara sendika ikramiyesi verilmesinin bu sorunu ortadan kaldıracağını vurguladı. Akyıldız, "Bizim için önemli olan kamu çalışanlarının ücretlerindeki kayıpların giderilmesi yönünde atılacak olan adımlardır" şeklinde konuştu.