Kamu-Sen'lilerden ‘Eşit işe eşit ücret’ protestosu

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için hazırlanan ‘Eşit İşe Eşit Ücret’ uygulamasının...

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için hazırlanan ‘Eşit İşe Eşit Ücret’ uygulamasının adaletsiz bir dağılım sağladığını öne sürdü. Kamu çalışanları, akademisyen, din görevlileri ve eğitimcilerin 'Eşit işe eşit ücret' uygulamasında mağdur edildiğini savunan Kamu-Sen üyesi bir grup, İstanbul Valiliği önünde eylem yaptı.
Kamu çalışanları arasındaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için hazırlanan 666 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname, Türkiye Kamu-sen üyeleri tarafından protesto edildi. Kararname ile akademisyenler, eğitimciler ve din görevlileri gibi bazı kamu çalışanlarının mağdur edildiğini belirten Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Yeni düzenleme, yeni mağduriyetler doğurdu.” dedi. Bostan, “Profesörlerin, doçentlerin, yardımcı doçentlerin, öğretim görevlilerinin, okutmanların, uzmanların, araştırma görevlilerinin, din görevlilerinin, hekim dışı sağlık personeli ile Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İş Kurumu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Başbakanlık Devlet Arşivleri ve PTT'de çalışan sözleşmeli personel gibi birçok kurum çalışanlarının ek ödemelerinde artış olmamıştır. Devlet memurlarının çoğunluğunu teşkil eden bu kesimler yok sayılmıştır." diye konuştu. Kamuda istihdam edilen 1 milyon 400 bin memurun yüzde 60'ına hiçbir artış yapılmadığını belirten Hanefi Bostan, "Ücretlerinde artış yapılmayan kesimlerin başında eğitimciler gelmektedir. Öğretmenlere, profesörlere, doçentlere, yardımcı doçentlere, araştırma görevlilerine, din görevlilerine, hekim dışı sağlık personeline, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Bakanlığı, PTT ve Başbakanlık Arşivi gibi kurumlarda çalışanlara yapılan aylık ek ödeme miktarında herhangi bir değişiklik olmamış, bu meslek grubu görmezden gelinmiş, onlarla adeta dalga geçilmiştir" diye konuştu.
İstanbul valiliği önündeki eylemde, ‘Sadaka değil emeğimizin karşılığını istiyoruz’, 'Emekçiyiz haklıyız söke söke alırız', 'Bu nasıl adalet, nasıl eşitlik' şeklinde slogan atan sendika üyeleri, konuşmaların ardından olaysız şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz