Kamuda çalışan işçilerin zam pazarlığı başladı

Kamuda çalışan yaklaşık 230 bin işçinin beklediği ücret zammı için Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile...

Kamuda çalışan yaklaşık 230 bin işçinin beklediği ücret zammı için Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile Türk-İş yönetimi Trabzon'da bir araya geldi.
Türk-İş Trabzon İl Temsilciliği'ndeki toplantıya Bakan Yazıcı ve Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun yanı sıra diğer yetkililer katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü. Toplantının ardından, Bakan Yazıcı ve Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun basın açıklaması yapması bekleniyor.
Türk-İş, bir süre önce konfederasyona üye 24 sendikanın yetkili olduğu kamu kesimi toplu sözleşmelerinin koordinasyonunu sağlamak amacıyla Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu oluşturmuştu.
Kurulda Petrol-İş, Tarım-İş, Maden-İş, Genel Maden-İş, Harb-İş, Tekgıda-İş, Tes-İş, Türk Metal, Şeker-İş, Demiryol-İş, Toleyis, Yol-İş, Haber-İş ve Tez-Koop-İş sendikaları yer alıyor.
103 işletmede çalışan yaklaşık 230 bin işçinin ücret ve sosyal haklarına yapılacak zam miktarı konfederasyon ile hükümet arasında imzalanacak protokol ile belirlenecek. İş yerlerine özgü talepler ise sendikaların yürütecekleri müzakerelerde değerlendirilecek.
Türk-İş Trabzon İl Temsilciliği'ndeki toplantı basına kapalı gerçekleştiriliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz