Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü Istediler

Memur-Sen Amasya Şube Başkanı Şahin Gümüş, bir grup üye ile Yavuz Selim Meydanı'nda "Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz" sloganıyla açtıkları

Memur-Sen Amasya Şube Başkanı Şahin Gümüş, bir grup üye ile Yavuz Selim Meydanı'nda "Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz" sloganıyla açtıkları stantta imza kampanyası düzenledi.

Burada bir basın açıklaması yapan Şahin, kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istediklerini kaydetti.

Şahin, şunları kaydetti:

"Saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen, Anayasa'da ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz. Demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke olma konumunda olan Türkiye, bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır. Referandumda kadınlara ayrıcalık hakkını onaylayan milletimiz bilsin ki kamuda kadınlar kategorize edilmekte ve kadınlar arası ayrımcılık uygulanmaktadır."

Reklam
Reklam

Şahin, başörtüsü yasağının kalkması talebini de içeren ve 30 gün sürecek imzaları, hayata geçirilmek üzere Başbakanlık'a sunduktan sonra konuya ilgi ve destekleri için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM ve siyasi partilere de bilgi vereceklerini söyledi.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: