Kamuda Kılık Ve Kıyafet Özgürlüğü Talebi-Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Kılıç:"Milletin Talebini Yansıtan 12 Milyon 300 Bin Imzaya Sahip Çıkacak Ve 18 Mart'tan Itibaren Eğitim Kurumlarınaserbest Kıyafetle Gideceğiz"

Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Orhan Kılıç, milletin talebini yansıtan 12 milyon 300 bin imzaya sahip çıkacaklarını belirterek, 18 Mart'tan itibaren

Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Orhan Kılıç, milletin talebini yansıtan 12 milyon 300 bin imzaya sahip çıkacaklarını belirterek, 18 Mart'tan itibaren eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gideceklerini bildirdi.

Kılıç, yaptığı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık ve kıyafet dayatmasının günümüz Türkiye'sine hiç yakışmadığını savundu.

"Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyası kapsamında topladıkları imzaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e ilettiklerini anımsatan Kılıç, yönetmeliğin kaldırılması konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Reklam
Reklam

"Milletin talebini yansıtan 12 milyon 300 bin imzaya sahip çıkacak ve 18 Mart'tan itibaren eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gideceğiz" diyen Kılıç, "Memur-Sen olarak çağ dışı yönetmeliği kaldırtmak için elimizden gelen hiçbir gayreti esirgemeyecek, örgütlü gücümüzü harekete geçireceğiz. Hükümetten beklentimiz kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel hak ve hürriyetler açısından düşünüldüğünde ise başörtülü kadınlara zulmeden ucube yönetmeliği, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetine atmasıdır" şeklinde konuştu.

Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: