Kamuda kırtasiyeciliğe son

ANKARA (İHA) - 58. Cumhuriyet Hükümeti'nin 'Acil Eylem Palanı"nında yer alan 'Kamu Yönetim Reformu' çerçevesinde kamuda kırtasiyeciliğin azaltılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Maliye Bakanlığı bu çerçevede 1960 yılından kalma, günümüze kadarki döneme ait değişik konularda yayınlanan, güncelliğini koruyan veya yürürlükten kalkan toplam 589 adet tebliği elden geçirdi. Ayrıca bu konudaki düzenleyici işlemler ise güncellenerek tek tebliğ altında toplandı, konularına göre kolay anlaşılır ve kolay uygulanır bir hale getirildi. Bütün bu çalışmaların ardından hazırlanan toplam 18 tebliğ ise yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. Daha önce yayınlanan tebliğler ise yürürlükten kaldırılmış oldu.

Reklam
Reklam

Maliye Bakanlığı'nın 'Acil Eylem Planı'nda yer alan 'Kamu Yönetimi Reformu' çerçevesinde kamuda kırtasiyeciliğin ortadan kaldırılmasıyla birlikte düzenleme yaptığı tebliğler sonucunda, başta devlet hastaneleri ve tıp fakülteleri olmak üzere döner sermaye işletmelerinin daha önce tahakkuk eden gelirleri üzerinden alınan Hazine payları, bu tebliğlerin yayınlanmasıyla birlikte hazine payları 'Tahsil ettikleri gelirleri' üzerinden alınacak. Bu uygulama daha önce tahsil etmedikleri gelirleri üzerinden 'Hazine Payı' ödemek zorunda bırakılan ve bu nedenle nakit sıkıntısı çeken ve borçlarını zamanında ödeyememe durumuna düşen döner sermaye işletmelerini önemli ölçüde rahatlatacağı belirtiliyor.

'Kamu Yönetim Reformu' çerçevesinde kırtasiyeciliğe son vermek için hummalı bir şekilde çalışma başlatan Maliye Bakanlığı, 589 adet tebliğleri ayrıştırıp, konularına göre kolay anlaşır bir hale getirerek, 18 tebliğin yayınlanmasının ardından da taşra teşkilatının 'Avans ve Kredi' yetkilerinin genişletilmesi amaçlanıyor. Taşra teşkilatı ve diğer kurumlara tebliğlerle getirilen bu yenilik sayesinde, 'avans ve kredi' yetkilerinin genişletilmesiyle Maliye Bakanlığı, taşradan merkeze gelecek olan taleplerin merkeze gelmesini önleyerek, işlerin 'Yerinde Çözümü'nü sağlamış olacak.

Reklam
Reklam