Kamuda Kıyafet Özgürlüğü Için Kozan’dan 5 Bin Imza

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından 3 Ocakta başlatılan 'Kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için 10 milyon imza' kampanyasına Kozan’da...

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından 3 Ocakta başlatılan 'Kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için 10 milyon imza' kampanyasına Kozan’da 5 bin kişi destek verdi.

Memur Sen Şube Başkanı Zekeriya Büyümez, Diyanet Sen Temsilcisi Yusuf Kaplan ve Sağlık Sen Temsilcisi Çağlar Çoban, toplanan imzaları genel merkeze göndermeden önce gazetecilere kampanya süreci hakkında bilgi verdi.

Diyanet Sen Şube Başkanı Yusuf Kaplan, kamuda çalışan personelin kılık ve kıyafetine yönelik yönetmeliğin, kamu hizmetinin etkinliği ve verimliliğiyle bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Yasağın, demokratikleşme ve sivilleşme çabaları ile örtüşmeyen ve doğrudan milletin egemenliğini hedef alan 12 Eylül askeri darbesinin ürünü olduğunu ifade eden Kaplan, yönetmeliğin darbe dönemi mevzuatlarından kurtulma konusunda toplumsal mutabakatın en üst düzeyde sağlandığı bir dönem yaşanmasına rağmen halen yürürlükte bulunduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

Sağlık Sen Temsilcisi Çağlar Çoban ise başörtüsü, sakal, bıyık, kot pantolon gibi yasakların geride kalması gerektiğini belirtti. Çalışanların işini doğru yapıp yapmadığına ve iş verimine bakılmasını isteyen Çoban, kampanyaya imzaları ile destek verenlere teşekkür etti.

Memur Sen Temsilcisi Zekeriya Büyümez de yapılacak bir düzenleme ile inancından dolayı başını örten kamu çalışanlarının bir nebze olsa rahatlayacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: