Kamuda sosyal tesis ücretleri belli oldu

Ankara (AA)- Kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan sosyal tesislerde, konaklama, yemek, kreş, spor tesislerinden yararlanmada uygulanacak ücretler belli oldu.

Buna göre Kamu kuruluşlarının dinlenme tesislerinde kişi başına konaklama ücreti günlük 5,5 YTL'den, yemek ücreti de 2,25 YTL'den az olamayacak. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Maliye Bakanlığı Tebliği, 1 Haziran 2006 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak. Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinin ücretleri, sıcak su, havalandırma tesisatı, çay bahçesi, spor alanları, revir, plaj, otopark, sauna, hamam, mutfak-lokanta ve benzeri 21 adet özellikten ne kadarına sahip olduğuna göre saptanacak.

Reklam
Reklam

Tebliğ uyarınca mevzuatta yer alan özelliklerden onbeş ve daha fazlasını taşıyan Eğitim ve dinlenme tesislerinde konaklama bedeli kişi başına günlük 8,10 YTL, yemek bedeli ise 3,20 YTL olacak. Yemek ücreti 1 Temmuz- 15 Ağustos döneminde 4,10 YTL olarak belirlendi. Söz konusu özelliklerden 12 ve 14 tanesini taşıyan tesislerde bir kişi 6,80 YTL'ye kalabilecek ve ayrıca 2,70 YTL yemek bedeli ödeyecek.Yemek bedeli 1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 3,20 YTL olacak. Özelliklerden 12 tanesinden az olan tesislerde kişi başı 5,50 YTL, yemek 2,25 YTL olacak. 1 Temmuz-15 Ağustos döneminde yemek bedeli 3,20 YTL olacak.

Ayrıca konut ve bağımsız bölümde buzdolabı bulananlarda günlük en az 0,90 YTL, televizyon bulunanlarda günlük 1,15 YTL ve klima bulunanlardan günlük en az 1,60 YTL, konut başına ilave bedel alınacak. Misafirhanelerden yararlanan kurum personelinden kişi başına her gece için, en az 4,10 YTL alınacak. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerinde ise aylık ücret en az 74 YTL olarak tespit edildi.

Reklam
Reklam