Kamyon tren yoluna düştü, faciadan dönüldü

Kocaeli'ne bağlı Dilovası ilçesi Diliskelesi mevkiinde meydana gelen kazada, kamyon şarampolden tren yoluna düştü. Yaklaşık...

Kocaeli'ne bağlı Dilovası ilçesi Diliskelesi mevkiinde meydana gelen kazada, kamyon şarampolden tren yoluna düştü.
Yaklaşık 15 metre yükseklikteki şarampolden demir yoluna düşen konteynır yüklü bir kamyonun içinin boş olması ve o sırada herhangi bir trenin raylardan geçmemesi olası bir felaketi önledi.
Kaza, akşam saat 17.45 sıralarında şehirlerarası demiryolu ulaşımının sağlandığı tren yolunun Dilovası’na bağlı Diliskelesi mevkinde meydana geldi. Yılport Limanı’nın arkasında bulunan kamyon otoparkında park halinde bulunan bir kamyon, iddialara göre el freni çekilmediği için kaydı. Yaklaşık 15 metre yüksekteki falezlerden aşağıya düşen 41 D 1656 plakalı konteynır yüklü kamyon, büyük bir gürültüyle aşağıya yuvarlandı. Önce burun üstü düşen daha sonra da yan yatan kamyon demiryolunun tam ortasını kapattığı için Demiryolları'na haber verildi.

Reklam
Reklam

YÜKSEK GERİLİM HATTI KOPTU
Aracın şoförünün el freninin çekmeyi unuttuğu için kayarak aşağıya düştüğü ileri sürülen kazada olay yerine gelen polis geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Kamyonun bazı yüksek gerilim hattı taşıyan elektrik kablolarını koparması büyük endişe yarattı. Ancak, aracın içinin boş olması ve o esnada aşağıdan bir trenin geçmemesi olası bir faciayı önledi. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.
Şarampolden aşağıya yuvarlanan kamyon kazasında ihmal olduğunu iddia eden bazı vatandaşlar, kamyon otoparkı olarak kullanılan alanın şarampole yakın noktasına sağlam bir istinat duvarı yapılması gerektiğini söyledi.
Polis kaza ile soruşturma başlattı.

TREN SEFERLERİ DURDU
Kamyonun raylara düşmesi nedeniyle bir süre Haydarpaşa- Adapazarı başta olmak üzere bütün tren seferleri durduruldu. Tren seferlerinin yeniden başlayabilmesi için önce elektrik kesildi. Ardından da bölgeye büyük bir çekici gönderildi. Kamyonun tren yolundan kaldırılması için çalışmalar halen devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz