Kamyoncular 400 Tır'la İzmit'e Girmek İstedi

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan bir cips fabrikası ile fabrikanın taşıma işini yapan SUMOTAŞ (Suadiye Motorlu...

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan bir cips fabrikası ile fabrikanın taşıma işini yapan SUMOTAŞ (Suadiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi) arasında taşıma konusunda bir türlü anlaşmaya varılamayınca, Suadiyeli nakliyeciler yaklaşık 400 TIR'la İzmit merkezine gelip eylem yapmak istedi.

Suadiye'den harekete geçen yaklaşık 400 TIR ve otomobilin bulunduğu konvoy polis engeline takıldı. Suadiye İzmit yoluna çok sayıda Çevik Kuvvet polisi sevk edilirken, eylem yapmak için İzmit'e doğru yola çıkan TIR'lar Uzunçiftlik, Köseköy ve Pirelli ışıklarda durduruldu. Zaman zaman polis ekipleri ve kamyoncular arasında gergin anlar yaşanırken, polis kamyoncuları uzun uğraşlar sonucu geri dönmeye ikna etti. Yaşanılan kargaşada D-100 Karayolu yaklaşık bir saat çift yönlü trafiğe kapandı. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekipleri yol kenarında oluşan kalabalığı dağıtmaya çalışırken, TIR'lar ışıklardan U dönüşü yaptırılarak geri gönderildi.

Reklam
Reklam

Polis, İzmit merkezi ve Suadiye bölgesinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: