Kamyoncular Hızsız Beklemeyi Bıraktı, Aküyü Ve Mazotu Yanlarına Alarak Uyuyor

Aksaray’da akü ve mazot hırsızları vatandaşın korkulu rüyası haline geldi. Çalınan mazot ve akülerin önüne...

Aksaray’da akü ve mazot hırsızları vatandaşın korkulu rüyası haline geldi. Çalınan mazot ve akülerin önüne geçemeyen vatandaşlar, gece akülerini söküp, mazot depolarını boşalttıktan sonra yatıyor.

Aksaray’da yaklaşık 1 aydır artan akü ve mazot hırsızlığı vatandaşların adeta korkulu rüyası oldu. Son 1 ay içerisinde onlarca kamyon ve kamyonetin aküleri ve mazotları çalınırken, hırsızlığın önüne geçemeyen vatandaşlar ilginç yollara başvurdu. Kimi vatandaş kamyonunun aküsünün bulunduğu kısmı duvara yanaştırdı, kimisi de gece boyunca bağladığı alarm sistemine odaklandı. Ancak tüm bu önlemlere rağmen hırsızlığın önüne geçemeyen vatandaşlar, şimdi geceleri aküleri söküp, mazot depolarını da boşaltıp öyle yatıyor.

Reklam
Reklam

Aksaray’da hemen her gün yaşanan hırsızlık olaylarına bugün sabah bir yenisi daha eklendi. Aksaray’ın merkeze bağlı Küçük Bölcek Mahallesi 2676 Sokak’ta meydana gelen hırsızlık olayında, gece yarısı kimliği belirsiz kişi veya kişiler park halindeki 68 AN 569 ve 68 DP 306 plakalı 2 kamyonun 4 tane aküsünü çalarak kayıplara karıştı. Sabah işe gitmek için kamyonuna binen kamyon sahibi İlhami Akça, marş basmaması üzerine akülerin çalındığını fark etti. Akça, durumu hemen polise bildirirken, olay yerine gelen polis ekipleri hırsızlıkla ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlatırken hırsızların yalanmasının an meselesi olduğunu belirtti.

Kamyonların sahibi İlhami Akça, birkaç gün öncede mazot depolarındaki mazotların çekilerek çalındığını belirterek, şimdi gece aküleri söküp, mazotları boşaltıp öyle yattıklarını söyledi. Korkulu rüyalar gördüğünü söyleyen Akça, artık günlük depoları boşalttıklarını kaydetti. Hırsızların bir dahaki gelişine ellerinin boş döneceğini belirten Akça, "Gelirlerse de arabayı çalamazlar." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: