Kamyoncuların korkulu rüyası çete çökertildi

Suç örgütü kurup kamyon ve iş makinesi hırsızlığına karıştığı ileri sürülen 31 kişi, 7 ilde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Çanakkale ve Manisa'daki polis ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, organize suç örgütü kurup kamyon ve iş makinesi hırsızlığına karıştığı ileri sürülen 31 kişi, 7 ilde düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Çanakkale’ye getirildi.

Biga Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla harekete geçen Çanakkale Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, organize suç örgütü kurup kamyon ve iş makinesi hırsızlığına karıştığı ileri sürülen şebekeyi takibe aldı. Yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takipte, şebekenin 7 ilde faaliyet gösterdiği belirlendi. Şebeke üyelerinin adreslerinin belirlenmesi üzerine dün 7 ilde 160 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Reklam
Reklam

Baskınlarda 2'si kadın 31 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin, Çanakkale’nin Biga, Çan ve Ezine ilçelerinden 8 kamyon ve iş makinesi çaldığı, Balıkesir, Bursa, Uşak, Şanlıurfa, Manisa ile İzmir'de de benzer suçlara karıştığı ve Uşak'ta gümrük kaçağı 4 bin paket sigarayı piyasaya sürdüğü iddia edildi. Şüphelilerin, çaldıkları kamyon ve iş makinelerini Manisa'nın Gördes ile Alaşehir ilçelerinde sahte evrak düzenleyip satışa çıkardıkları, bazı araçları ise parçalayıp yedek parça olarak sattıkları ileri sürüldü.

Çanakkale Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, "İç Anadolu, Ege ve Marmara bölgesinin korkulu rüyasına dönen çete, kamyon ve iş makinelerini hedef alıyordu. Polisimiz, teknik takibe aldığı şüphelilerin izini yaklaşık 4 aydır sürüyordu. Nihayetinde başarılı bir operasyonla organize suç örgütü çökertildi" dedi.

Operasyonda gözaltına alınan 31 şüpheli, sorgulanmak üzere Çanakkale’ye getirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz