‘kan Ağlıyor Anadolu’ Oyun Antalyalılarla Buluşuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Utku Erişik’in ‘Kan Ağlıyor Anadolu’ adlı...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Utku Erişik’in ‘Kan Ağlıyor Anadolu’ adlı oyununu, 15 Kasım’da Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu’nda Antalyalılarla ücretsiz buluşturacak.

Altı sezondur yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 500 kez sahnelenerek efsaneleşen ‘Hoş Gelişler Ola’ adlı oyunun yazarı ve oyuncusu Utku Erişik, yeni oyununda bu kez ‘Kan Ağlıyor Anadolu’ derken, Çanakkale ve Kurtuluş savaşları sonrasında kurulan Cumhuriyet’in gizli kalmış ayrıntılarının izini sürüyor. Sanatçı, gündeme getirilmemiş bilgileriyle, raflarda bıraktırılmış fotoğrafları ve belgeleriyle bir arşiv çalışmasını sahneye taşıyor. Utku Erişik’in ustaca sahnelediği 2 perdelik oyununda, Cumhuriyet’in kuruluşundaki bilinmeyen hikayeler ve bilgiler göz önüne seriliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: