Kan Arıyorum Derneği 1 yaşında

Dernek adına yazılı bir basın açıklaması yapan dernek Başkanı Murat ÖZEKİNCİ, desteklerinden dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür etti

Özekinci yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi ; Genel merkezi Elazığ’da olan ve kuruluşunun birinci yıldönümünde bölgesel bir dernek olarak hizmet etmeye başlayan kuruluşumuz, nisan ayı içerisinde yine umut olmaya devam etti.

Hasta ve hasta yakınlarına yardım amacıyla, acil durumlarda deneğimize başvuran insanlara yardım elini uzatarak, kan bağışçısı bulmalarına yardımcı olduk. Nisan ayı içerisinde derneğimize 63 acil yardım çağrısı gelmiştir. Bizler dernek olarak 63 acil durum için, 600’ün üzerinde telefon görüşesi yaparak, 65 kişinin kan bağışı yapmasını sağladık.

Reklam
Reklam

Bu istatistiklerde dikkat edilmesi gereken; 63 çağrının acil durum çağrısı olarak, kanamalı hasta, ameliyat veya trafik kazası gibi durumların olduğu, çağrılara derneğimiz tarafından %95 oranında kan bağışçısı bulunarak dönüş yapılmaktadır.

Kan Arıyorum Derneği olarak, Elazığ’da başlattığımız bu iyilik hareketinin bölgeye hitap etmesini sağladık. Ülkemizde eksikliğini gördüğümüz duyarlılık, bilinçli olmak, aktif vatandaşlık gibi konularda eğitim çalışmaları yaparak, ilimizde başlayan bu hareketi ülke geneline yayılması hedefindeyiz. Gerek dernek gerekse ilimiz adına herkesin desteğini bekliyoruz.

Ajans23/Arzu AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: