Kan Bağışı Kampanyası

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi ve Kimse Yok Mu Derneği işbirliği ile düzenlenen...

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi ve Kimse Yok Mu Derneği işbirliği ile düzenlenen "Kan Bağışı Yapacak Kimse Yok Mu?" başlıklı kan bağışı kampanyası başladı.

"Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kampanya 3 gün boyunca devam edecek. Kampanyanın açılış töreninde konuşma yapan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, "Kimse Yok Mu Derneği'nin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle gönüllü kan bağışı organizasyonu için düzenlenen bu tören bölgemizin kan bağışına önemli bir katkı sağlayacaktır. Biz, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi olarak bu bölgede 76 bin ünite kana ihtiyaç duyulduğu için bunu karşılamak üzere gerekli alt yapı ve çalışmalarını yürütmekteyiz. Yine bu amaç doğrultusunda Kimse Yok Mu Derneği'nin bu hizmeti hem sivil toplum kuruluşlarına hem de ülkemizdeki diğer kuruluşlara örnek olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Baş, "Kurulduğu günden bugüne kadar geçen zaman içersinde derneğimiz Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmaktadır. Derneğimiz, TBMM tarafından 'üstün hizmet ödülü'ne layık görüldü. Bugün burada Kızılay'ın kan ihtiyacına destek vermek için tüm gönüllüleri ile iştirak etmiştir. Bütün gönüllülerimiz aranarak bu kampanyaya dahil edilmektedir. İkincisini yaptığımız bu kampanyada kan stokunu temin edebileceğimizi ümit ediyoruz" diye konuştu.

Kanın çok önemli bir unsur olduğunu ifade eden Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, "Kan vermenin önemini hepimiz biliyoruz. Bunun meydanda yapılması en azından farkındalığın ve halkın daha çok görselliğinin sağlanması yönünden önemlidir. Hepimiz biliyoruz ki kan çok önemli bir unsurdur. İnsan ancak lazım olduğu zaman ne kadar önemli olduğunu anlıyor. Kanda yeterli stoklarımızın olması çok önemli" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kimse Yok Mu Derneği'nin yürütmüş olduğu insani yardım faaliyetlerinin anlatıldığı resim sergisinin açılışı yapıldı. Resim sergisinin açılışını Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yunus Bekdemir, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Baş yaptı.

Reklam
Reklam

Serginin açılışından sonra Kimse Yok Mu Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Baş ve vatandaşlar Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: