Kan bağışı kampanyasına görkemli final

‘Biz Adanalıyık Kan Portakal Meyvemiz Yardımsever Milletiz’ sloganı ile hayata geçirilen rekor denemesi tamamlandı.

Adana Valiliği öncülüğünde Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin girişimi ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarının da desteğiyle; ‘Biz Adanalıyık Kan Portakal Meyvemiz Yardımsever Milletiz’ sloganı ile hayata geçirilen rekor denemesi tamamlandı.

‘Dünya Kan Verme Günü’ etkinlikleri çerçevesinde İstasyon Meydanı’nda sabah erken saatlerde başlayan ve kent genelinde 15 ilçede kurulan kan bağış noktaları ile birlikte binlerce insanın kan verdiği rekor denemesi, saat 21.00 itibariyle sona erdi.

‘Kan Ver Hayat Kurtar Kahraman Ol’ sloganın da kullanıldığı etkinliğin kapanışında yine Uğur Mumcu Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Yoğun ilgi gösterilen törene; Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana milletvekilleri Şükrü Erdinç ve Fatoş Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Tiyatro sanatçıları Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, Türkiye’de bağışlanan kan ile ihtiyaç duyulan kan arasında fark olduğunu hatırlatarak, “Adana’mız aynen plakasında olduğu gibi öncülüğü, birinciliği yerine getirsin ve Türkiye’ye öncü olsun istedik. Bu sayede de Türkiye rekorunu kıralım, dünya rekorunu da kırma konusunda bir hazırlık yapalım, eksikliklerimizi görelim istedik. İnşallah kısa zamanda da daha iyi daha geniş bir kampanyayla yeni rekor denemelerine de girişelim istedik. Bir günde toplanan toplam kan ünitesi bakımından en çok kanı toplayan bir il olarak bu günü tamamlamış olmayı umuyoruz” ifadesini kullandı.

Etkinliğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik de barkovizyondan bağlanarak, mesaj verdi. Çelik, “Kan dökülen bir dünyada kendi kanlarınızdan bağışta bulunarak, çok daha önemli bir hayat kurtarma faaliyetine imza atıyorsunuz. Bu yaptığınız işin dinen, geleneklerimizde ve bugünün dünyasında anlamı çok büyük. Bu, tüm insanlığa verilmiş bir mesaj olacak, barışı ve iyiliği hatırlatmış olacaksınız. Yapılan her şeyin bir karşılığı var” dedi.

Reklam
Reklam

Ak Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da, Kızılay’ın çok ulvi bir görev yaptığının altını çizerek, kan bağışlamanın hayat kurtardığına dikkat çekti, kan bağışı kampanyasında emeği geçenleri kutladığını söyledi.

Rekor denemesi ile birlikte kent dinamiklerinin ‘kahraman’ unvanını aldığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ise, "Burada kan veren kişi sayısını beşle çarpacaksınız, çünkü, eğer burada hava sıcak olmasaydı, en az 5 katı olurdu. Çünkü bekleyen arkadaşlarımızın birçoğu kan veremedi. Adanalı’nın birlik ve beraberlikle başaramayacağı hiçbir şey yok” diye konuştu.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da, rekor denemesinin Kızılay için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, konuşmasını da şöyle sürdürdü;

“Ülkemizin yıllık kan ihtiyacı 1.8 milyon ünite, şuan ise 1.2 milyon ünite karşılanmış durumda. Hedefimiz 2013 yılında yüzde 100’ünü karşılamak."

Etkinlikte Vali Coş, Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ve rekor denemesine katkı sunan diğer protokol üyelerine Türk Kızılayı Adana Şubesi'nce birer teşekkür plaketi sunuldu. Plaket takdiminin ardından Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler meşur şarkıları ‘Abdulkadir’i söyledi. İkili sonrasında programa katılan vatandaşların katılımıyla oyunlar düzenledi. Etkinlik Haluk Levent’in verdiği konser ile son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: