Kan üzerinden siyaset bize yakışmaz

Eskişehir (AA)- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "5 Kasımdan sonra yapılacak her şey bizi icazetli duruma düşürür ve etkisini yitirir" dedi.

Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek'in cenazesine katılmak için Eskişehir'e gelen Sezer, partisinin il teşkilatında DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ile basın toplantısı düzenledi.

Sezer, 2002'den sonra bölücü terörde büyük artış olduğunu ve her gün canların yakıldığını belirterek, "Kan üzerinden siyaset yapmak bize yakışmaz, ama bu sorunun çözümü açısından birkaç konuya değinmek istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bundan birkaç gün önce Başbakan'ın "Dağdan insinler Meclise gelsinler" dediğini ifade eden Sezer, şöyle konuştu:

"Meclise davet ettikleri canımızı yaktı son olarak Hakkari'de. 12 asker şehit, 8'i kayıp. Çok da yaralı var. Biz, çözüm için '5 Kasımda Başbakanımız ABD'ye gidecek oradan bir çözüm olur mu?' diye beklemek zorunda kalmamalıyız. Cumhurbaşkanı ile de görüştük. Bu dileklerimizi devletin başı olarak ona da ilettik. Sayın Cumhurbaşkanı 'hükümeti kararlı gördüm' demenin ötesinde bir şey söyleyemedi. Zaten hükümet de Meclis'teki partilerin biri dışında katkı alarak tezkere çıkardı. Bu
dolapta saklanacak bir belge değil, duvara asılacak bir belge de değil. Sınır ötesi harekatı 5 Kasımdan önce yapın. 5 Kasımdan sonra yapılacak her şey bizi icazetli duruma düşürür ve etkisini yitirir."

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın "Bana 3 gün verin" dediğini anımsatan Sezer, "Oradaki 200 çapulcu aşağılık adam, Kuzey Irak'tan gelmiş askerimizi şehit etmiş, canımızı yakmış kaçmak için çaba sarf ediyor, 3 gün bana müsaade edin... 3 gün onlar kaçsın mı demek istiyor, insanın aklına bu geliyor. Artık müsaade edecek 3 dakikamız bile yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam