Kanaat Önderleri: Müzakere Süreci Akim Kalmamalı

AK Parti hükümetinin, 30 yıldır akan kanı durdurmak için başlattığı müzakere sürecine Erzurum'daki kanaat önderleri...

AK Parti hükümetinin, 30 yıldır akan kanı durdurmak için başlattığı müzakere sürecine Erzurum'daki kanaat önderleri de destek verdi. Provokasyon uyarısı yapan kanaat önderleri, sürecin akim kalmamasını istedi.

Akan kanın durması için yapılan barış müzakerelerine Erzurum'daki fikir ve manevi kanaat önderlerinden de destek geldi. Erzurum'un manevi kanaat önderlerinden Eşref Ağgün Hocaefendi, Türk ve Kürtlerin binlerce yıldır kardeş olarak yaşadığını söyledi.

Ülkede dökülen kardeş kanının sona erdirilmesi için toplumun bütün kesimlerinin ve akil insanların büyük görev ve sorumluluk üslenmesi gerektiğini belirten Ağgün Hocaefendi, "Allah taraflara akıl, fikir ve şuur nasip etsin. İki Müslümanın arasını yapmak hac ve umre sevabı gibidir. Örgüt silahları bırakmalı. Barış sürecine akil insanlar, kanaat önderleri ve toplumun bütün kesimleri destek vermeli. En büyük nimet Müslümanları birleştirmektir. En büyük afet ise ayırmaktır. Türkiye'de artık kardeş kanı dökülmesin. Yaşanan müzakere sürecini akim kılacak davranışlardan taraflar özenli kaçınmalıdır." dedi.

Reklam
Reklam

Taşkesenli Kültür Eğitim Yardımlaşma Vakfı Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Taşkesenlioğlu ise Türkiye'de 30 yıldır kanayan bir yaranın sarılması için başlatılan sürecin mutlu sona ulaşmasını temenni ettiğini ifade etti. Ülkenin terör nedeniyle son 30 yılda sosyal ve ekonomik olarak büyük kayıplar yaşadığını aktaran Taşkesenlioğlu, toplumsal barışın sağlanması adına hükümetin terör örgütü ile müzakere başlatmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Taşkesenlioğlu, "Gelinin noktayı provoke edecek eylemlere karşı toplum sağduyulu davranmalı. Kanaat önderleri, akil insanlar bu sürece katkı sağlamalı." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: