Kanaat Önderlerinden Aylık İstişare Toplantısı

Malatya Fikir adamları Derneği bünyesinde bulunan kanaat önderlerinin Şubat ayı toplantısı yapıldı.Fikir Adamları Derneği’nde düzenlenen...

Malatya Fikir adamları Derneği bünyesinde bulunan kanaat önderlerinin Şubat ayı toplantısı yapıldı.

Fikir Adamları Derneği’nde düzenlenen toplantıda konuşan Fikir Adamları Derneği Başkanı Hacı Bayram Yılmaz, “Kanaat önderi arkadaşlarla istişareler yapıyoruz. Toplumun sorunlarıyla yakından ilgilenerek, milletin birlik ve bütünlüğüne katkıda bulunmayı amaç edindik” dedi. Yılmaz, özetle şöyle konuştu:

"Dünya hayatının iki önemli kapısı vardır. Bunlardan bir tanesi dil, yani sözdür. Bu organ insanı ya sultan eder, yada rezil eder. Sultan olmaya, şeref ve haysiyetli olmaya değer kazanmaya layık olmak istiyorsanız dilinize sahip çıkacaksınız. Sözler ya ilaç olur şifa bulursunuz, yahut ateş olur hem kendinizi, hem de milletinizi ve devletinizi yıkarsınız.

Reklam
Reklam

İkincisi fiiliyattır. Yapacağımız her icraatın neticesini çok iyi tahlil etmeden düşünüp hesap etmeden yapmamalıyız. Belki başlangıcı bize çok güzel ve tatlı olabilir. Ama neticesi çok acı olur.

İşte bu gün devletlerin milletlerin toplum huzursuzluklarının ana kaynağı budur. Bu gün Türk toplumunun aile huzursuzluklarının kaynağı inançsızlaşmamızın bir neticesidir. O halde neslimizi iman aşısıyla ıslah etmeye mecburuz. Cehalet ateştir. İlim ise selamettir.

Ey idare mekanizmasında olan insanlar. Dilinize ve fiillerinize dikkat edin. Neslimizi bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Yer oynadığı gök çöktüğü zaman, sular coştuğu zaman hepimiz yok olacağız. Son pişmanlık fayda vermez.

Kur’an-ı Kerim ve iman’a sarılmaktan başka çare yok. Hz. Muhammed ( SAV) diyor ki; Beşikten Mezara kadar İlim( Kuran) öğrenin.”

Yaklaşık iki saat süren toplantıda kanaat önderleri fikir alışverişinde bulundular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: