Kanadı kırık şahine köylüler sahip çıktı

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Atayurt Beldesinde köylüler tarafından yaralı halde bulunan şahin veterinere götürüldü.Yaralı şahini...

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Atayurt Beldesinde köylüler tarafından yaralı halde bulunan şahin veterinere götürüldü.

Yaralı şahini bulan Abdullah Gökler, "Bahçede fark ettiğimiz kuşu marangozhaneye getirdik. Günlerdir aç kaldığını tahmin ederek önce tavuk eti yedirmeyi denedik. Ardından da su içirdik." dedi.

Yeğeni tarafından bahçede yaralı bulunan şahine sahip çıktıklarını dile getiren Gökler, “Yeğenim Abdullah kartalı yaralı olarak bahçede bulunca iş yerine getirdi. Sakin olan kartala baktığımda kanadının kırık olduğunu gördüm. Veterineri aradım. Kartala tavuk eti verdim ama yemedi üşümüş herhalde. Normalde kuş ile beslenirler. Zaten kanadı da bu yüzden kırılmış. Kuş avlayacağım derken kendi kanadını kırmış. Kuş cennetinde yaşadığımız için kuşların değerini iyi biliriz.” dedi.

Reklam
Reklam

Yaralı şahin veteriner Lokman Eren’e teslim edildi. Eren, şahinin genel durumunu düzelttikten sonra ameliyat edeceklerini ve ardından doğaya bırakacaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz