Kandıra Namazgah Barajı inşaatı -Barajla Kandıra, turistik sahil bölgeleri, köyleri ileİzmit ve Derince ilçelerine bağlı köyler bol vedüzenli içme suyuna kavuşacak

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce inşa edilen Kandıra Namazgah Barajı ile Kandıra, turistik sahil bölgeleri, köyleri ile İzmit ve Derince

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce inşa edilen Kandıra Namazgah Barajı ile Kandıra, turistik sahil bölgeleri, köyleri ile İzmit ve Derince ilçelerine bağlı köyler bol ve düzenli içme suyuna kavuşacak..

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kabaağaç köyü bölgesindeki Namazgah Deresi üzerinde 25 milyon metreküp kapasiteli baraj inşaatının devam ettiği belirtildi.

Kaynakların yetersiz kalması nedeniyle yıllardır içme suyu problemi yaşayan Kandıra ilçe merkezi, turistik sahil bölgeleri ve köyleri ile İzmit ve Derince ilçelerine bağlı köylerin bol ve düzenli içme suyuna kavuşacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Yapılan çalışmalarda bir yandan baraj havzasında yer alan ağaçlardan temizlenme çalışmaları sürerken, bir yandan da baraj hafriyat kazısı yapılıyor. Barajın terfi merkezi de betonarme inşaatıyla ortaya çıkmaya başladı. Namazgah Barajı ile Dudutepe mevkisinde yer alan içme suyu arıtma tesisi arasında yapılacak terfi hattı kapsamında 600 milimetre çapında çelik boru döşeme çalışmaları da sürüyor.

12 bin 143 metre uzunluğunda yapılacak terfi hattının 2 bin metre uzunluğundaki kısmı tamamlandı. Barajın 2013 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: