Kandıra Namazgah Barajı Temel Atma Töreni

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İlhan Bayram, "Baraj, aynı anda 25 milyon metreküp su tutacak, buradan yılda 50

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İlhan Bayram, "Baraj, aynı anda 25 milyon metreküp su tutacak, buradan yılda 50 milyon metreküp su alınabilecektir" dedi.

Kandıra'nın Kabaağaç Köyü'nde yapılması planlanan Namazgah Barajı'nın temel atma töreninde konuşan Bayram, Namazgah Barajı'nın, Kocaeli'nin genelinde aynı kalitede sürekli içme suyu temini, oluşan atık suların toplanması, arıtılarak tabiata bırakılması hedeflerinin Kandıra'daki uygulamalarından bir bölümü olduğunu söyledi.

Kandıra'nın yaz nüfusunun, kış nüfusuna göre 10 kat arttığını ifade eden Bayram, ilçede yaz aylarında içme suyu ihtiyacının tam olarak karşılanamadığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Bayram, 2009 yılında Kandıra'nın en fazla yağış toplama alanına sahip Namazgah Deresi üzerine kurulacak barajın 22 milyon 795 bin TL'ye mal olacağının düşünüldüğünü kaydetti.

Önceden tamamlanan projeler ve kamulaştırma maliyetlerinin de dikkate alınmasıyla Kandıra'daki yatırımlarının toplam tutarının 122 milyon lirayı bulduğunu anlatan Bayram, "Barajımızın yağış alanı 100 kilometrekaredir. Öncelikle içme suyu, sulama ve taşkın koruma ile enerji üretimi karakteristiği olan bir barajdır. Baraj, aynı anda 25 milyon metreküp su tutacak, buradan yılda 50 milyon metreküp su alınabilecektir. Tamamlandığında 3 kilometrekareye yakın göl alanı olacaktır."

Bayram, barajın inşasının 2013 yılının eylül ayında tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti.

Muhabir: Tahir Turan Eroğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: