Kandıra sahillerinde kaçak villa yıkımı

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra İlçesi sahillerinde orman arazisi üzerine yapılan kaçak 48 villanın yıkımına başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri, Kandıra İlçesi Çamkonak Köyü'nde tespit ettikleri 48 kaçak villanın yıkımına başladı. İmar Müdürlüğü ekipleri Çamkonak Köyü'nde ilk olarak Hüseyin Pehlivan ve Emine Kurt isimli vatandaşların villalarının yıkımını gerçekleştirdi. Hüseyin Pehlivan'a ait villanın yıkımı sırasında baba Halil Pehlivan yıkım ekibiyle tartıştı. Villanın yıkılmasını istemeyen Pehlivan, uzun süre ekiplerle tartışarak yıkımı engellemek istedi. Halil Pehlivan muhtarlıktan tapuları olduğunu ve bölgede bu tarzda birçok binanın bulunduğunu dile getirdi. İmar Müdürlüğü ekipleri ise "785 No'lu Gecekondu Yasası"na göre 48 villanın orman arazisine yapıldığını ve bu yüzden tebligat göndermeden yıkıma başladıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Jandarma ekiplerinin de geniş güvenlik önlemi aldığı yıkım ilk olarak tüm direnişine rağmen Hüseyin Pehlivan ve Emine Kurt isimli vatandaşların villalarından başladı. Çamkonak Köyü'nün Zeytinli mevkiinde 27, Tuzağızı mevkiinde ise 21 kaçak villanın yıkımının gerçekleştirileceği, tüm sahil boyunca ise 200'e yakın kaçak villanın tespit edildiği ifade edildi.