Kandıra'da Yağlı Güreşleri Festivali

KOCAELİ (AA) - Kandıra Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, Tarım Kültür ve Sanat Festivali 1 Eylül'de başlayacak.

Kandıra Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, Tarım Kültür ve Sanat Festivali 1 Eylül'de başlayacak. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, yaptığı yazılı açıklamada, 3 gün sürecek festival kapsamında, en iyi yoğurt üreticileri ile en güzel mancarlı pide ve keşkek yemeği yarışmaları gerçekleştirileceğini belirtti. Namazgah Mesire Alanı'nda, etkinliğin son günü yağlı pehlivan güreşleri müsabakaları düzenleneceğini bildiren Köken, "Üç gün boyunca devam edecek olan festival halkımızla buluşacak. Kandıra'nın yöresel yemekleri tanıtılacak ve yağlı pehlivan güreş müsabakalarıyla son bulacak. Bu festivaller kültürel değerlerimize sahip çıkma ve devamlılığını sağlama açısından önemlidir" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: