KANKA kendine yeni bir hedef belirledi

Kan kardeşliği kulübünün yeni hedefi yıllık 1000 ünite kan bağışı

Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Güngören Belediyesi Kan Kardeşliği Kulübü (KANKA) kendine yeni bir hedef belirledi. 22 bin üyeye ulaşan KANKA, 650 ünite olan yıllık kan bağışını 1000 üniteye çekmek için harekete geçti.

CNR Expo'da düzenlenen 48. Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı'ndaki yerini alan KANKA, tüm Türkiye’yi tek çatı altında toplamak için çalışmalarını hızlandırdı. Yaşlısından gencine, evlisinden bekarına kadar herkese projelerini anlatan KANKA üyeleri, 22 bin 546 üye ile yıllık 650 ünite kan bağışında bulunuyor. Kanamalı ve doğum yapan için ise yıllık 250 ünite trombosit bağışlayan üyeler, ayakkabı fuarında yeni gönüllerin peşine düştü.

Reklam
Reklam

Kurulduğu 2006 yılından bugüne kadar Kulüp üyeleri, yüzlerce kişiye can, onlarca bebeğin annesini ise hayat oldular. Toplam 3 bin ünite kan bağışı ile Kızılay’dan sonra en büyük Kan kuruluşu. Öte yandan KANKA’nın ünlüler kulübünden ise, Can Dündür, Şahan Gökbakar, İlyas Salman, İskender Pala ve Hakan Şükür gibi onlarca kişi bulunuyor. Önemli organizasyonlara gelerek hem KANKA’ya hem de üyelere destek oluyorlar.

Yetişkinler için, çocukluk yıllarında kalan tatlı bir hatıra olan kan kardeşliği Güngören Belediyesi’nin kan kardeşliği kulübü projesiyle tekrar canlandı. Belediye, kana ihtiyacı olanlarla kan vermek isteyenleri buluşturmak için KANKA organizasyonuyla kana ihtiyacı olanlara yardım elini uzatıyor. Kurulduğu günden bugüne 22 bin 546 üyeye ulaşan KANKA, Türkiye’de yıllık kan bağışı miktarı olan 800 bin ünite’nin %0.8’ini tek başına karşılıyor. Buna rağmen ülkemizdeki kan ihtiyacı 1.5 milyon üniteyi buluyor. KANKA yıllık bağışlanan kanların %1’ini tek başına karşılamak için çeşitli projeler geliştirdi. Ayakkabı fuarının açılışına katılan Ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’a da bu projelerden bahseden KANKA gönüllüleri, yeni hedefleri hakkında da Çağlayan’ı bilgilendirdi.

Reklam
Reklam

Ülkeler, spor kulüpleri ve izciler gibi marşı bulunan KANKA üyeleri, marşta da geçtiği gibi acele kan aranmadan tanımadıkları insanlarla kan kardeşi oluyor. İşte o Marş.

KANKA Marşı

Yaşamak ve yaşatmak için…

Bu çağrıya kulak verin!

Felaket bizi bulmadan

Canlar pazara çıkmadan

Sirenler çığlık atmadan

Kan kardeşim olur musun?

Kan pahaya çıkmadan

Acele kan aranmadan

Uçan kuşlara sormadan

Kan kardeşim olur musun?

İş işten geçmiş olmadan

Başlar öne yıkılmadan

Acı haber duyulmadan

Kan kardeşim olur musun?

Yaşamak ve yaşatmak için…

Bu çağrıya kulak verin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: