Kanlı Kuyumcu Soygununda Örgüt Bağlantısı

Pendik’te yaşanan kanlı kuyumcu soygununun hemen ardından Kocaeli ve İstanbul’da yapılan operasyonlarda yakalanan toplam 10...

Pendik’te yaşanan kanlı kuyumcu soygununun hemen ardından Kocaeli ve İstanbul’da yapılan operasyonlarda yakalanan toplam 10 kişi ile birlikte ele geçirilen silah ve patlayıcı maddeler de emniyette sergilendi. İki kişiyi öldüren soyguncuların yasa dışı sol örgüt TKP-ML üyesi olduğu öğrenildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmaya ilişkin yazılı bir açıklama yapılarak 9 Ağustos 2012 Perşembe günü yaşanan soygun ve sonrasında yapılan operasyonlara ilişkin bilgi verildi. “Sol bir terör örgütü tarafından silahlı soygun eylemi gerçekleştirilmiş, olay esnasında iki vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.” denilen açıklamada olayın hemen ardından bölgedeki Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından soyguna katılan iki zanlının yakalandığı belirtildi. Daha sonra yapılan ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün de destek verdiği operasyonlarda Kocaeli ve İstanbul’da 8 şüphelinin daha yakalandığı dile getirildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, operasyonlar sırasında ele geçirilen malzemeler, kuyumcudan gasp edilen 118 adet altın bilezik, 2 adet ruhsatsız uzun namlulu silah, 1 adet kalem tabanca, 8 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet el bombası, 9 adet el yapımı boru tipi bomba, 1 adet askeri kamuflaj elbisesi, 1 adet dürbün, 2 adet Wolkie Tolkie telsiz, 3 adet peruk ile ele geçirilen silahlara ait bol miktarda mermi ve örgütsel doküman olarak kaydedildi.

Yakalanan 10 şüphelinin emniyette işlemlerinin tamamlandığı ve adliyeye sevk edildikleri belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: