Kanlı Nigar Broadway'de

New York The Town Hall'da premieri yapılacak olan müzikli komedinin provaları, New York'ta son hızla devam ediyor. "Türk-Amerikan New York Sanat Topluluğu tarafından Broadway'de sahnelenecek olan ilk Türk tiyatrosu olacak olan, ‘Kanlı Nigar'ın prömiyeri, New York The Town Hall'un bin 500 kişilik salonunda yapılacak.

Yönetmenliğini Sönmez Atasoy'un yaptığı oyunda kanlı Nigar'ı, Fadik Sevin Atasoy oynayacak. Oyunun yüklenici yapımcılığını İbrahim Yazıcı, yapımcılığını Onur Selçuk, yönetmen yardımcılığı ve art direktörlüğünü Gülçin Hatihan üstlendi. 11 Haziran'da Broadway'de sergilenecek oyunda aralarında Uğur Uğural, İbrahim Yazıcı, Sanem Özcan, Cahit Oktay, Onur Selçuk, Ahmet Bodur, Öznu Çebioğlu, Burcu Bingöl, Zümrüt Atlı, Salih Atlı, Burak Tatar, Deniz Hancıoğlu ve İsmail Yazıcı'nın da bulunduğu geniş bir sanatçı kadrosu yeralıyor.

Reklam
Reklam

40 KİŞİLİK GÖNÜLLÜ ORDUSU

Yüklenici yapımcı İbrahim Yazıcı oyunun Broadway'de sahnelenecek prömiyeri öncesi hazırlıklarda son aşamaya gelindiğini belirterek, haftada 4 ayrı prova yaptıklarını söyledi. Yazıcı, "En sonunda Türk tiyatrosu Broadway'de. İlk kez bir Türk tiyatrosunun sanatın merkezinde sergilenecek olması hepimizi çok heyecanlandırıyor. Aslında, Kanlı Nigar ile birlikte, ABD'deki yerleşik Türk tiyatrosunun da startını vermiş oluyoruz. Birçok projemiz daha var, ancak şu anda 11 Haziranda sahneleyeceğimiz Kanlı Nigar'a odaklandık. Bizim için en önemli şey seyircilerin beğenmesi. Bu işi 40 kişilik bir gönüllü ordusuyla yapıyoruz" dedi.

ABD'NİN ÇEŞİTLİ KENTLERİNDE TURNE Kanlı Nigar'ın yönetmen yardımcısı ve art direktörü sanatçı Gülçin Hatihan da ANKA muhabirine hazırlıklarda son aşamaya gelindiğini ve ABD'de yerleşik Türk tiyatrosuna geçişte Kanlı Nigar'ın Broadway'de sahnelenecek olmasının bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Hatihan, Kanlı Nigar'ın Broadway'de ayda bir kez sergileneceğini ve ABD'de bazı büyük şehirleri kapsayacak turne projesinin hayata geçirlmesi için hazırlıkların son aşamada olduğunu söyledi. Hatihan "Broadway'de bir oyunu sahneye koymak hiç kolay bir iş değil. Biz Türk-Amerikan New York Sanat Topluluğu olarak yerleşik Türk tiyatrosunu bu ülkede kurmak için yola çıktık ve bu işin startını da, en yüksek çıta sayılabilecek Broadway'den verdik" dedi.

Reklam
Reklam

ANKA