Kano

Türkiye Kano Federasyonu tarafından Köyceğiz'de düzenlenen Bahar Kupası Durgunsu Kano Yarışları tamamlandı.

Türkiye Kano Federasyonu tarafından Köyceğiz'de düzenlenen Bahar Kupası Durgunsu Kano Yarışları tamamlandı.

Köyceğiz Su Sporları Merkezi'nde, büyük, genç, yıldız ve minik kategorilerinde, erkekler ile bayanlarda bin ve 500 metre mesafelerde yapılan yarışlarda 16 kulüpten 95 sporcu yarıştı.

Türkiye Kano Federasyonu Teknik Koordinatörü Fatih Sani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışlarda aynı zamanda milli takım aday kadrosunun seçmelerinin de yapıldığını söyledi.

Durgunsu kanosunda sezonun ikinci faaliyetinin Köyceğiz'de yapıldığını belirten Sani, "Milli takım kamplarımız bu yarışmaların sonunda devam edecek. Akdeniz Oyunları ve daha sonra yapılacak Dünya ve Avrupa Şampiyonası ile yarışlarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Federasyonun hızlı gelişimini sürdürdüğünü dile getiren Sani, şöyle devam etti:

"Yarışlar sonucunda A ve B milli takımlarını oluşturuyoruz. A Milli Takımı sporcuları öncelikle Akdeniz Oyunları, Avrupa ve Dünya Şampiyonası gibi müsabakalarda yarışacak. B Milli Takımda yer alacak sporcular ise uluslararası yarışmalara katılacak. B Milli Takımda performansları yüksek olan sporcuların aynı zamanda A Milli Takımda yer almaları mümkün."

Sani, Köyceğiz'deki yarışlar sonucunda belirlenecek sporcuların önümüzdeki günlerde Fransa'da yapılacak Uluslararası Boulogne Yarışları'na katılacağını, bu yarışmanın Akdeniz Oyunları için hazırlık niteliğinde olduğunu dile getirdi.

Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay ise ilçelerinin kültür ve turizmin yanı sıra spor dallarında da ön plana çıktığını belirterek, kano yarışlarının 3 yıldır Köyceğiz'de gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yarışlarda 7 birincilik elde eden Sakarya Büyükşehir Spor Kulübü birinci, 3 birincilik, 6 ikincilik ile Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü ikinci, 3 birincilik 2 ikincilik kazanan Şişecam Çayırova Spor Kulübü ise üçüncü oldu.

Reklam
Reklam

Dereceye giren sporculara ödüllerini, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, daire müdürleri ve Kano Federasyonu temsilcileri verdi.

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz