Kanser En Çok Erzin'de Görülüyor

Kanser ve Diğer Hastalıkları Araştırma Komisyonu, Türkiye’de kanser vakasının en çok görüldüğü yerleşim yerinin Hatay’ın...

Kanser ve Diğer Hastalıkları Araştırma Komisyonu, Türkiye’de kanser vakasının en çok görüldüğü yerleşim yerinin Hatay’ın Erzin ilçesi olduğunu açıkladı.

Yapılan araştırmada, ilçe genelinde görülen kanser hastalığının yüzde 85 çevresel etkilerden kaynaklandığı, bunun en büyük nedeninin de evlere gelen içme suyunun asbestli borulardan sağlanması olduğu tespit edildi.

Erzin İlçe Belediye Başkanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda kurulan ‘Kanser ve Diğer Hastalıkları Araştırma Komisyonu’nun 2. toplantısı gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Kanser ve Diğer Hastalıkları Araştırma Komisyonu Başkanı Süleyman Erzinli, Türkiye’de kanser vakasının en çok görüldüğü yerleşim yerinin Erzin ilçesi olduğunu, bunun da Hacettepe Üniversitesi tarafından tespit edildiğini bildirdi.

İlçedeki ölümlerin yüzde 80’inin nedeninin kanser olduğuna dikkat çeken Erzinli, yapılan araştırmalar sonucunda kanserin yüzde 15’inin genetik, yüzde 85’inin ise çevresel etkilerden kaynaklandığının anlaşıldığını belirtti. Erzinli, “En şaşırtıcı konu ise yıllardan beri evimize kadar gelen içme suyunun asbestli borulardan sağlandığı tespit edildi. Bu olumsuzluğu da önümüzdeki aylarda ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. İlçede kanalizasyon işleri biter bitmez ilk iş olarak bu içme su borularının sağlığa zarar vermeyen borularla değiştirilmesini sağlayacağız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: