Kanser Haftası Etkinlikleri-Sivas'ta "Kansere Karşı El Ele" Adlıyürüyüş Düzenlendi

Sivas'ta, Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında "Kansere Karşı El Ele" adlı yürüyüş düzenlendi.

Sivas'ta, Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında "Kansere Karşı El Ele" adlı yürüyüş düzenlendi.

Kanserle Yaşam ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Dağüstü, Sivas Valiliği, Belediye Başkanlığı, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin organizesinde Mevlana Caddesi'nde düzenlenen yürüyüş öncesinde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Dağüstü, kanserin korkulacak bir hastalık olmadığını, tedavi edilebildiğini ve erken teşhisin bu hastalığın tedavisinde önemli yer tuttuğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Her yıl milyonlarca insanı öldüren kanserin, kalp hastalıklarının ardından ikinci büyük hastalık olduğunu vurgulayan Dağüstü, "Erkeklerde kanser ölümlerinin başında akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseri geliyor. Yılda bir defa sağlık kontrolünden geçmeliyiz. Kanserin tedavi edilebilir hastalık olduğunu unutmamalıyız" dedi.

Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Abdullah Kurt ise kansere karşı toplumu bilinçlendirmek adına etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Yürüyüşle toplumun hastalıktan korkmaması ve bilinçli bir şekilde mücadele etmesini vurguladık. Vatandaşlarımızdan kansere neden olabilecek her şeyden uzak durmalarını istiyoruz" dedi.

Yürüyüşe katılanlar, Mevlana Kavşağı'nda polis arama noktasından geçerek, hastalığa dikkati çekmek için caddede çeşitli sloganlar atarak yürüdü. Polis ekipleri, yürüyüşte güvenlik önlemi aldı.

Muhabir: Serhat Zafer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: