Kanser hastaları gizleniyor

MUŞ (İHA) - Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği (ONKO-SEV) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Solmaz, kanser hastalarının aileler tarafından saklandığı için il genelindeki kanser hastalarının tamamını tespit etmekte güçlük çektiklerini söyledi.

ONKO-SEV Bürosu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan ONKO-SEV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Solmaz, kanser hastalığının gizli tutulması sebebiyle bir yıldan beri Muş'ta ancak 53 hasta tespit ettiklerini belirtti. Derneğin kuruluş amacının Radyoterapi ve Kemoterapi merkezlerinde tedavi görmüş ve görmekte olan hastalar arasında yardımlaşma, dayanışma ve iletişim ortamını hazırlamanın yanısıra Onkoloji tanı ve tedaviler konusunda toplumu bilgilendirmek olduğunu söyleyen Bülent Solmaz, "Bölgemizde kanser hastalığı hastanın kendisinden ve çevreden gizleniyor. Hastanın moralinin bozulmaması için hastalığın gizlenmesi sebebiyle ilimizde ki kanser hastalarının tamamını tespit edemiyoruz. Bizim halkımızdan isteğimiz bu yanlış düşüncelerden biran önce vazgeçmeleridir" dedi.

Reklam
Reklam

En büyük hedeflerinin Muş Devlet Hastanesi bünyesinde 'Kanser Erken Tanı Merkezi' kurulmasını sağlamak olduğunu da sözlerine ekleyen Bülent Solmaz, "Kanser hastalığında erken tanı sayesinde tedavi şansı yüksek ve maliyet düşük olmaktadır. Yaklaşık olarak 1 trilyon liraya mal olacağı beklenen tanı merkezinin kurulması için girişimlerimiz yapılmış ve çalışmalarımız sürdürülmektedir. Kanserde belki tedaviden daha önemli olan husus kanserin önlenmesidir. Bunun için erken tanı merkezi oldukça önemlidir" diye konuştu.