Kanser hastası Ahmet Kılavuz'un ailesi yardım bekliyor

Gölbaşı ilçesinde yaşayan ve kanser tedavisi gören Ahmet Kılavuz'un ailesi yardım bekliyor.

Gölbaşı ilçesinde yaşayan ve kanser tedavisi gören Ahmet Kılavuz'un ailesi yardım bekliyor.

Mimar Sinan Mahallesi, Afet evlerinde ikamet eden ve 4 çocuk babası Ahmet Kılavuz, 9 ay önce ilik kanseri teşhisi konulması üzerine ekonomik sıkıntı nedeniyle tedavisini yaptıramıyor.

Ahmet Kılavuz'un eşi Gülay Kılavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiç bir gelirleri olmadığı için tedavi konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Gülay Kılavuz, eşine 9 ay önce doktorların ilik kanseri teşhisi koyduklarını belirterek ayda 2 defa Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde kemoterapiye gittiklerini, gidiş geliş masraflarını dahi karşılamakta zorlandıkları için yardım aldıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Kılavuz, şunları kaydetti:

"Eşim Ahmet Kılavuz (38), inşaatlarda çalışan birisiydi. Hastalandıktan sonra hiçbir yerde çalışamaz oldu. Tek oda evde ayda 100 TL vererek kirada oturuyoruz. Evimizin bir odası ve bir de mutfakla birlikte kullandığımız banyomuz var. 4 çocuktan ikisi öğrenci, birisini yatılıya verdik, ikisi de daha küçük. Hiçbir gelirimiz olmadığı için ev kirası, çocuklarını bez parası, giyecekleri hiçbir şeyi karşılayamıyoruz. Çocuklarımın ayakkabıları bile yok. Eş dostun yardımıyla geçiniyoruz. Allah onlardan razı olsun.

Gölbaşı Kaymakamlığı'na başvuru yaptık ancak 2 ayda bir verdikleri para 200 TL, onların da elinde bir şey yok, olsa daha çok verecekler sağ olsunlar. Yardım için Adıyaman Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü'ne başvuru yapacağız ancak hastane henüz raporu vermedi. Küçük oğlumdan ilik nakli yapılacağı söyleniyor. Oğlum Ahmet 1,5 yaşına gelince nakil gerçekleşecekmiş. İnşallah yapılır da eşim kurtulur. Her hafta kan gerekli oluyor, sağ olsunlar amca çocukları ve arkadaşları bu konuda yardımcı oluyorlar. Devletimizin bize yardım etmesini istiyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: