Kanser Hastası Anne, Iki Göz Odada 6 Zihinsel Engelli Çocuğuna Bakıyor

Hayce Çetin isimli anne, en büyüğü 41, en küçüğü 20 yaşında olmak üzere 6 zihinsel...

Hayce Çetin isimli anne, en büyüğü 41, en küçüğü 20 yaşında olmak üzere 6 zihinsel engelli çocukla iki göz odalı bir gecekonduda yaşıyor. Ailenin 1992 yılından bu yana ödenmeyen su faturalarından dolayı 30 bin TL’nin üzerinde borcu birikmiş durumda. Çocuklar için verilen 3 aylık engelli maaşı, ailenin ilaç ve gıda ihtiyaçları için kullanılıyor.

Çetin ailesi, Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesine bağlı Nurtepe Mahallesi’ndeki evlerinde yaşıyor. Daha önce ayakkabı boyacılığı yaparak ailenin geçimine katkı sağlamaya çalışan baba Hasan Çetin, akciğer kanserine yakalandığı için şu anda hastanede tedavi görüyor. Gırtlak kanseri olan ve aynı zamanda şeker hastalığı ile mücadele eden anne Hayce Çetin, 2’si erkek 4’ü kız olmak üzere hem zihinsel engeli hem de çeşitli hastalıkları bulunan çocuklarıyla tek başına ilgilenmek zorunda kalıyor. Anne Çetin'in çocuklarının başında olmadığı zamanlarda ise evde ciddi hasarlar meydana geliyor.

Reklam
Reklam

Aşevinden yemek yardımı alan ailenin yükünü omuzlamaya çalışan Hayce Çetin, artık dayanacak gücünün kalmadığını söylüyor. Eşi hastanede tedavi gördüğü için tek başına 6 zihinsel engelli çocukla baş etmek zorunda kaldığını kaydeden Çetin, kendilerine uzatılacak bir yardım elini beklediklerini belirtiyor. Çetin, “Eşim de hasta, ben de hastayım. Çocuklarımın durumuyla baş edemiyorum. Onlar da çok aciz durumdalar. Hallerinin ne olacağını bilmiyorum. Devletten yardım bekliyorum. Evimde bir aklı yetenim yok.” diye konuşuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: