Kanser hastası çocuklar, bayramlıklarını depremzede kardeşlerine gönderdi

Sakarya'da kanser hastası çocuklar, derneğin kendilerine verdiği bayramlık kıyafetleri ve harçlıkları Vanlı depremzede kardeşlerine gönderdi.Depremin...

Sakarya'da kanser hastası çocuklar, derneğin kendilerine verdiği bayramlık kıyafetleri ve harçlıkları Vanlı depremzede kardeşlerine gönderdi.
Depremin yaralarını sarmaya çalışan Vanlı yurttaşlar için başlatılan yardım kampanyasına, Sakaryalı kanser hastası çocuklar da bayramlıklarını ve harçlıklarını bağışlayarak destek verdi. Kendi hastalıklarını unutan çocuklar, Sakarya Lösemi ve Kanser Hastaları Derneği (KANSERDER)'nin kendilerine bayramlık olarak verdiği bere, atkı ve giysiler ile harçlıklarını, üşümemeleri için Vanlı depremzede kardeşlerine göndererek anlamlı bir davranış sergiledi.
KANSERDER Başkanı Nihal Akar, anlamlı bağışı Samanyolu Televizyonu'nda depremzedeler için 'Kardeşlik Zamanı' sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına telefonla bağlanarak duyurdu.
Bağışa katılan 17 yaşındaki lösemi hastası Özlem Cambaz, Van'daki kardeşlerinin acısını paylaştıklarını belirterek, "Bütün annelerimize, babalarımıza, kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Biz de depremi en acı şekilde yaşadık. Elimizden geldiğince yardım etmek istedik. Bizim durumumuz yok. Derneğin bayramlık olarak bize verdiği atkı, şapka ve bereleri ısınmaları için gönderiyoruz. Biz burada ısınıyoruz. İnşallah onlar da orada ısınır. İnşallah mutlu olurlar. Elimizden gelen bu. Ben bir lösemi hastasıyım. İlik nakli gerekiyor. İnşallah onların dualarıyla sağlığıma kavuşurum." dedi.
KANSERDER Başkanı Nihal Akar ise yapılan bağışın yüreklerin ne kadar birleştiğini gösterdiğini söyledi. Bağışı yapanların hepsinin yoksul ailelerin çocukları olduğunu vurgulayan Akar, şunları söyledi:
"Her bayram olduğu gibi dernek gönüllüleri, çocuklarımız için kaşkol ve bere hazırladı. Çocuklar dediler ki biz hastayız ama en azından burada soğuk yok, sıcak sobanın başındayız. Bayramlıkları onlara gönderelim. Ayrıca, derneğimizin verdiği harçlıklardan 50 lirayı depremzede kardeşlerine gönderdiler. Bu çocuklar, durumları olmayan hastalarımız. Çok duygulandık. Dualarımız onlarla. Onlardan da yavrularımız için dua bekliyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz