Kanser Hastası Kadın, 50 Yaşında Okuma Yazma Öğrendi

BİTLİS (AA) - Adilcevaz Halk Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 50 yaşındaki kanser hastası Aklime Güler'e, okuryazarlık belgesi verildi.

Adilcevaz Halk Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 50 yaşındaki kanser hastası Aklime Güler'e, okuryazarlık belgesi verildi. Adilcevaz ilçesinde okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik açılan kurs tamamlandı. Akyazı köyündeki gırtlak kanseri Güler de kursa katılarak, sertifika almaya hak kazandı. Güler'in, okuma yazma öğrenmek için verdiği mücadele kursiyerler için düzenlenen sertifika dağıtım törenine katılanlara duygulu anlar yaşattı. Törene katılan Kaymakam Özer Özbek, burada yaptığı konuşmada, ilçede görev yaptığı süre boyunca bir çok programa katıldığını ancak hiç birinde bu kadar duygulanmadığını dile getirdi. Azmiyle okuma yazma sertifikasını almaya hak kazanan Güler'i tebrik eden Özbek, "Hasta olan kursiyerimize gerek sağlık anlamında gerekse eğitim anlamında her türlü desteği vereceğiz. Burada 5 annemizin sertifikalarını vermenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi. Kursiyer Güler de hastalığı sırasında okuma yazma bilmemenin sıkıntılarını yaşadığını, bu nedenle kursa katılmaya karar verdiğini söyledi. Okuma yazma bilmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Güler, "Hastalığımı unutmak ve okuma yazmayı öğrenmek için kursa katıldım. Şu anda çok mutluyum ve kendimi geliştirmek için okumaya devam edeceğim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: