Kanser Tedavisi Gören 13 Yaşındaki Mehmet Hayata Tutundu

Medulloblastom (beyin tümörü) teşhisi konulan Mehmet Özkurt, Konya'da yapılan ameliyatın ardından annesinin yardımıyla yürümeye başladı.

Medulloblastom teşhisi konuldu. Dengesini sağlayamama, sorulara geç yanıt verme gibi şikayetleri bulunan 8. sınıf öğrencisi Mehmet, 8 Ocak'ta ameliyata alındı. Ameliyat sonrası eski sağlığına kavuşmaya başlayan Mehmet, şimdi annesinin desteğiyle yeni yeni yürümeye başladı. Anne Fatma Özkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğundaki hastalık belirtilerinin kusma şikayetiyle başladığını, ardından yaklaşık 2,5 ay önce bir günde 3 kez yere düşmesi sonucu hastaneye gittiklerini söyledi. Karaman'da yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda Konya'ya yönlendirildiklerini belirten Özkurt, şunları kaydetti: "Ocak ayında Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tedaviye başlandı. 8 Ocak'ta ameliyat oldu. Hastalık süresi içinde Mehmet ile çok sıkıntı çektik ama inanıyoruz ki Rabbimin izniyle sorunları aşacağız. Yürümede dengeyi kaybediyor, sallanıyor, sorulara geç yanıt veriyordu. En sonunda da düşerek kendini belli etti. Endoskopiyi düşündüler, çocuğun yaşı küçük olduğu için biz de uygun görmediğimizi söyledik ve öylelikle kalmıştı. Beyin hastalığı da sinsi bir hastalık olduğu için kendini nadiren de olsa kusmayla belli ediyormuş. Kusarak belli etmiş ama hiçbir doktor da ben de bilemedim. Hemşire ve doktorların çabalarıyla az da olsa yürümeye başladı. Ayak altındaki hissizliği, konuşmaması devam ediyor. Başını dik tutamama sıkıntılarımız daha var. Mehmet şu an sizi duyabiliyor ama sadece konuşamıyor. Anlıyor gayet güzel anlıyor, elini kolunu yavaş da olsa kımıldatmaya başladı. Bu şekilde tedavi sürecimiz devam ediyor. Doktorlarımız, hemşirelerimiz yardımcı oluyor. Çocuğumun sağlığına kavuşacağı günü hasretle bekliyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: