Kanserde Erken Tanı

Özel Medline Aydın Hastanesi'nden Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Alptekin Memiş, "Kanserde erken tanı ve tedavi bu hastalığı hiç yaşamamak

Özel Medline Aydın Hastanesi'nden Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Alptekin Memiş, "Kanserde erken tanı ve tedavi bu hastalığı hiç yaşamamak kadar önemlidir" dedi.

Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, kanserin, Türkiye'de ölüme neden olan hastalıklar arasında kalp damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını belirtti.

Yılda ortalama 135 bin civarında yeni kanser olgusunun ortaya çıktığının tahmin edildiğini bildiren Memiş, açıklamada şunları kaydetti:

"Kanserde erken tanı ve tedavi bu hastalığı hiç yaşamamak kadar önemlidir. Her hastalığın bir nedeni olduğu gibi kanserin de belli nedenleri vardır. Önce nedenlerin neler olduğuna, önlenebilir nedenlerin ortadan kaldırılmasına yönelik neler yapılabileceğine dikkat çekilmesi gerekir. Önlenemeyen nedenler var olduğunda ise nasıl takip edilmesi gerektiğinin bilincine varılması gerekir. Geç farkına varılan kanser, cerrahi ve ilaç tedavisinin başarısını etkiler ve yaşam kalitesini belirgin derecede düşürür."

Reklam
Reklam

Muhabir: Suat Deniz / Halil Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: