Kanserde Erken Teşhis Için Iş Birliği Protokolü

Kanserlerden halkı korumak ve erken dönemde tespitini sağlamak amacıyla Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kent Konseyi arasında iş birliği protokolü

Kanserlerden halkı korumak ve erken dönemde tespitini sağlamak amacıyla Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kent Konseyi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tözün, Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, protokolde kanserler ve benzer konularda tarama, eğitim, konferans, panel ve saha çalışmaları gibi konularda işbirliği yapacaklarını belirtti.

Kanser hastalığında erken teşhisin önemi hakkında bilgi veren Tözün, Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, Kanserde Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'ni (KETEM) kurduklarını anlattı.

Reklam
Reklam

30 yaş üzeri erkekleri ve 50 yaş üstü kadınları özellikle meme, prostat ve pelvis kanserine karşı erken tanı alabilmeleri için KETEM'e davet eden Tözün, "Bu konuda kent konseyimizin iş birliğine ihtiyacımız oldu. Konseyin katkılarının bize büyük bir kazanç sağlayacağını düşündük ve özellikle bu konuda yardım alabilmek için bir protokol imzalanmasının iyi olacağına karar verdik" diye konuştu.

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nadir Suğur ise kamu sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde hedef kitleye ulaşması için imzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Amacımız halk sağlığı ve kanserde erken teşhisle ilgili çalışmaların, hedef kitleye en hızlı bir şekilde ulaşması ve kadınlarımızın bu tür imkanlardan yararlanmasını sağlamaktır" dedi.

Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seyhan Yalçın da, daha önce bu programa destek verdiklerini hatırlatarak, 500'ün üzerinde kadını KETEM'e yönlendirdiklerini bildirdi. İş birliğinin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi için söz konusu protokolü imzaladıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

"Kente ve kadınlara hayırlı olması" dilekleriyle, Tözün, Suğur ve Yalçın tarafından iş birliği protokolü imzalandı.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: