Kansere Dikkat Çekmek Için Balon Uçurdular

Düzce'de kansere dikkat çekmek isteyen Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi bir grup, "umut" ve "dilek" yazılı balonları uçurdu.

Düzce'de kansere dikkat çekmek isteyen Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi bir grup, "umut" ve "dilek" yazılı balonları uçurdu.

Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kanser Haftası dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Üzerlerine "umut" ve "dilek" yazdıkları balonları hep birlikte uçuracaklarını belirten Dikmen, "Umutların artması, tedavi sürecini olumlu yönde hızlandıracaktır" dedi.

Dikmen, Türkiye'de her 8 kadından birinin meme kanseri, her 12 erkekten birinin de prostat kanseri olduğuna dikkati çekerek, "Günde 2 kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Her yıl 20 binin üzerinde akciğer kanseri teşhisi konuluyor. O nedenle erken teşhis çok önemli" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İnönü Parkı'nda toplanan gruptakiler, konuşmaların ardından yanlarında getirdikleri balonları uçurdu.

Muhabir: Barış Zengin / Onur Orhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: