"Kansere Genel Bakış Ve Kadın Kanserleri" Toplantısı

Kadın Hastalıkları ve Kadın Doğum Uzmanı Fatma Ersöz Bozkurt, dünyada her iki dakikada bir kadının rahim kanserinden öldüğünü bildirdi.

Kadın Hastalıkları ve Kadın Doğum Uzmanı Fatma Ersöz Bozkurt, dünyada her iki dakikada bir kadının rahim kanserinden öldüğünü bildirdi.

AK Parti'den yapılan açıklamada, partinin Çukurova ilçe Başkanlığı'nda, Kadın Kolları tarafından "Kansere Genel Bakış ve Kadın Kanserleri" konulu toplantı düzenlendiği belirtildi.

Bozkurt'un kadınlara toplantıda çeşitli bilgiler verdiği, kadınların yılda en az bir kez ücretsiz kanser tarama hizmeti veren Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) gitmelerini istediği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Bozkurt, şu ifadeleri kullandı:

"Dünya sağlık verilerine göre, dünyada her iki dakikada bir kadın rahim kanserinden ölüyor. Amerika'da her 8 kadından 2'si, Avrupa da ise her 10 kadından biri meme kanseri. Ülkemizde ise her yıl 30 bin kadın meme kanserine yakalanıyor. Dünyada 12,4 milyon yeni kanser vakası, 7,6 milyon da kansere bağlı ölümler görülüyor. Türkiye'de ise her yıl 100 bin kişiden 229'una kanser tanısı konulurken bu hastalık hızla artıyor. Bu yüzden kadınlarımız, ücretsiz hizmet veren KETEM'e gitmeyi ihmal etmesin."

Toplantıya AK Parti Çukurova ilçe Kadın Kolları Başkanı Aslı Çelik'in de katıldığı bildirildi.

Muhabir: İbrahim Erikan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: