Kansere karşı güç birliği

İSTANBUL (İHA) - Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları hastaneleri olan Özel VKV İtalyan Onkoloji ve Rehabilitasyon Hastanesi ve VKV Amerikan Hastanesi, İtalyan Hastanesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında dünyaca ünlü kanser merkezi The University of Texas M.D. Anderson Cancer Center ile bir anlaşmaya imza attı.

İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Luciano Pezzotti, M.D. Anderson Kanser Merkezi İş Geliştirme ve Yasal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Daniel Fontaine, M.D. Anderson Kanser Merkezi Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Wendeline Jongenburger, VKV Amerikan Hastanesi Genel Müdürü George D. Rountree, VKV Amerikan Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Teoman Dal ve VKV İtalyan Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Neymen toplantıda hazır bulundu.

Reklam
Reklam

İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Luciano Pezzotti iki hastane arasındaki anlaşma ile ilgili olarak, "19. yy başlarında boğazlardan geçen denizcilerin tedavisini gerçekleştiren bu hastane, İtalyan nüfusu için büyük öneme sahip. İtalyan hükümetine ait olsa da bu bina İstanbul'un bir parçası ve bu nedenle kurtarılması, topluma yarar sağlayacak hale dönüştürülmesi bizim için ayrı bir önem taşıyordu. Vehbi Koç Vakfı sayesinde tamamen yenilenerek hizmete açılmasından büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

M..D Anderson Kanser Merkezi İş Geliştirme ve Yasal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Daniel Fontaine de kanserin tüm insanların ortak düşmanı olduğuna değinerek bu hastalığa karşı en büyük silahın bilgi olduğunu vurguladı.

VKV Amerikan Hastanesi Genel Müdürü George D. Rountree ise M.D. Anderson Kanser Merkezi'nin 61 yıllık deneyiminden faydalanabilmenin büyük avantajlar sağlayacağını dile getirdi.