Kanseri Yendi, İkiz Bebek Bekliyor

26 yaşındayken lenf kanseri olduğunu öğrenen Nergis Karapınar, kanser tedavisine başlamadan önce embriyo dondurma işlemiyle...

26 yaşındayken lenf kanseri olduğunu öğrenen Nergis Karapınar, kanser tedavisine başlamadan önce embriyo dondurma işlemiyle üreme sağlığını koruma altına aldı. Tedavisinin bitmesiyle tüp bebek yöntemiyle hamile kalan Karapınar, ikiz bebek bekliyor.

2008 yılında kol ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede lenf bezi kanseri olduğunu öğrenen Nergis Karapınar, embriyo dondurma işlemiyle üreme sağlığını koruma altına aldı. Karapınar, bu yöntemle lenf bezi kanseri hastalığını yendikten sonra tüp bebek tedavisiyle hamile kaldı. 2 aylık hamile olan Karapınar, ikiz bebek sahibi olacak.

Reklam
Reklam

Yaşadıklarını anlatan Nergis Karapınar, "Kanser olduğumu öğrendikten sonra doktorum gelecekte çocuk sahibi olmak istiyorsak tedaviye başlamadan önce tüp bebek merkezinden yardım almamız gerektiğini söyledi. Tüp merkezinde embriyo dondurma işlemi ile üreme sağlığımı koruma altıma alabileceklerini söylediler. Daha sonra embriyolarım donduruldu. Ben de gönül rahatlığı ile kanser tedavisine başladım. Çok şükür, dört yıllık mücadeleyi biz kazandık. Kanseri eşimin ve sevdiklerimin desteğiyle yendim. Kimse bir insanın anne baba olma hakkını almasın. Tek isteğim bu" dedi.

Nergis Karapınar'ın doktoru Kadın Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ulun Uluğ ise kanserin tedavisi sırasında uygulanan kemoterapi ve radyoterapinin hem kadın, hem erkeğin üreme organlarına zarar verdiğini ifade ederek, "Özellikle radyoterapi gebelik şansını ortadan kaldırabilir, geri dönüşü olmayan hasarlar verebilir. Radyoterapi öncesinde uzman ve hastanın bilgili olup mutlaka ileriye dönük üreme fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için yumurta ve embriyo dondurulması işlemi yapılmalıdır. Bu konuda Nergis Karapınar şanslı bir insan çünkü doktoru tedavi öncesi onu uyarmış. Türkiye de bu bilinç yeni yerleşiyor. Çocuk isteyen herkes üreme sağlığını koruma altına almalıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Eşinin kanseri atlattıktan sonra hamile kalmasıyla adeta çifte mutluluk yaşayan Mustafa Karapınar da, eşinin her zaman yanında olduğunu belirterek, "Aslında bütün yükü o çekti" dedi. 7 aylık evliyken kanser teşhisi konan eşinin yanından bir an olsun ayrılmayan Karapınar, en büyük hayalinin ise çocuklarının iyi birer Beşiktaş taraftarı olmaları olduğunu söyledi.

Basın toplantısının ardından Nergis Karapınar, ultrason cihazına girerek ikizlerinin kalp atışlarını dinledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: