Kanserli kıza, apandisit ameliyatı iddiası

HATAY (İHA) - Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan kanser hastası genç kız, yanlışlıkla apandisit teşhisi konularak ameliyat edildiğini iddia etti.

İddiaya göre, İskenderun'da yaşayan 25 yaşındaki Tülay Gögü, aniden rahatsızlanınca kaldırıldığı İskenderun Devlet Hastanesi'nde "apandisit" teşhisi konularak ameliyata alındı. Ameliyatta hastanın apandisitten rahatsız olmadığı anlaşılınca, masadan kaldırılmadan bu kez bağırsaklardan ikinci bir ameliyat yapıldı. "Yanlış teşhis" konularak yapılan ameliyatta hastanın "bağırsak kanseri" olduğunu fark eden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mahmut Şanlı, hastayı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk etti. Burada 3 ay boyunca yoğun bakımda kalan Gögü ölümden döndü. Balcalı Hastanesi'nde 2003 yılından beri 4 kez ameliyat olmak zorunda kalan Tülay Gögü, Balcalı Hastanesi'ndeki doktorların kendisine "bağırsak kanseri" teşhisi koymasıyla İskenderun'da yanlış teşhis ve ameliyat yapıldığını öğrendi.

Reklam
Reklam

Ayrıca Gögü'den her biri 1.5 milyar lira değerinde olan ve ABD'den getirtilmesi gereken "Bevacizumab" isimli ilaçtan kullanması istendi. Yeşil Kart sahibi aile, ilacı alabilmek için İskenderun Kaymakamlığı'na müracaat etti; fakat beklenen ilaçlar 3 ay geçmesine rağmen gelmedi.

Başından geçenleri gözyaşları içinde anlatan Tülay Gögü, "Ben de insanım, benim de yaşamaya hakkım var. Herkes gece olduğu zaman uyuyor, ben ağrılar içinde inliyorum. Acımı dindirmek için yeşil reçeteyle uyuşturucu ilaç kullanıyorum. Doktorların ihmali yüzünden ben bu hale geldim. Allah rızası için birileri bana yardım etsin artık. Buradan sayın başbakanımıza, sağlık bakanımıza sesleniyorum. Ne olursunuz, bana yardım edin. Ben yaşamak istiyorum, ölmek istemiyorum. Lütfen benim tedavimi yaptırın. Eğer kimse bana yardım etmez ve ilaçlarım gelmez ise burada ölümü beklemiş olacağım" dedi.

Anne Fidan Ağırbaş ise, kızının pansumanını dahi kendisinin yaptığını ve 3 yıldan bu yana hastane hastane dolaştıklarını ifade ederek, "Benim kızıma yanlış teşhis koyup yanlış ameliyat yapan doktorlar sorgulansın, kızımın bu hale gelmesinde kimin ihmali varsa soruşturulsun. Ben bir anneyim, bu acıya yüreğim nasıl dayansın? Sağlık Bakanlığı'na, Başbakanlık'a telefon açtım; ama kimse ilgilenmedi. Tek isteğim kızımın ilaçlarının ABD'den getirilmesi. Buradan yetkililere sesleniyorum. Ne olursunuz kızıma yardım edin, ölmesine izin vermeyin" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mahmut Şanlı ise, karın ağrısı ve sancısıyla gelen hastaların yüzde 80'inde apandisit vakası görüldüğüne işaret ederek, "Biz de bu şüpheyle ameliyatı gerçekleştirdik; ancak apandisitin sağlam olduğunu anlayınca hastanın vücudundaki kesiti karın bölgesine doğru uzattım ve burada bağırsaklardaki tümörü gördüm. Bu tür vakalar İskenderun'da pek yaşanmıyor, ben ilk kez karşılaştım ve ameliyatı tamamladıktan sonra hastayı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk ettim. Hastayı bağırsakları dışarıda bir vaziyette ambulansla gönderdiğim iddiası gerçeği yansıtmamaktadır" şeklinde konuştu.