"Kansersiz Yaşam"konulu resim yarışması -Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Beyhan Gençay İlköğretim Okulu öğrencisi Azime Nur Çağlar, Vali Lekesiz'i ziyaret etti

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kansersiz Yaşam" konulu resim yarışmasında Türkiye birincisi olan Beyhan Gençay İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Azime

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kansersiz Yaşam" konulu resim yarışmasında Türkiye birincisi olan Beyhan Gençay İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Azime Nur Çağlar, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti.

Lekesiz, ziyarette yaptığı konuşmada, eğitimin olmazsa olmaz gerçeklerden biri olduğuna değinerek, öğrencilerin sadece derslerle değil kültür ve sanat etkinlikleriyle de ilgili olmasının gelişimlerini olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Her öğrencinin derslerinin yanı sıra sanat, spor, müzik gibi sosyal etkinliklere vakit ayırmasının gerekli olduğunu belirten Lekesiz, Türkiye'nin kültür ve sanat hayatına damga vuran isimlerin genellikle farklı meslek gruplarına sahip olduklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Lekesiz, okullarda her türlü kültürel etkinliklerin yer edinmesini istediklerini, öğrencilerin meslek edinmelerinin yanında farklı sanat dallarıyla da ilgilenmelerinin kendi gelişimleri için büyük önem taşıdığını bildirerek, Azime Nur Çağlar'a başarı diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ise 4. sınıf öğrencilerinden Çağlar'ın kentin tanıtımı adına güzel bir başarı kazandığını anımsatarak, Çağlar'ın başarısının, gelecekteki eğitim hayatı için önemli bir motivasyon kaynağı olacağını ifade etti.

Yarışmaya, kentten 5 farklı resimle katıldıklarını anlatan Şimşek, jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda Çağlar'ın yaptığı resmin Türkiye birinciliği kazandığını ve kent olarak bunun gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Lekesiz, Çağlar'a dizüstü bilgisayar ve kitap hediye etti.

Ziyarette okulun başmüdür yardımcısı Mustafa Bilgin ile sınıf öğretmeni Hülya Eşiyok ve resim öğretmeni Hatice Boydak Keskin de hazır bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: