Kantin Işletmecilerine Hijyen Eğitimi

Kırıkkale'de eğitim kurumlarındaki kantin işletmecilerine hijyen kuralları ve gıda hijyeni eğitimi verildi.

Kırıkkale'de eğitim kurumlarındaki kantin işletmecilerine hijyen kuralları ve gıda hijyeni eğitimi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, eğitimde gıda mevzuatı, gıda güvenilirliği, hijyen gereklilikleri ve kuralları ile işletmeye özgü gıdalarda oluşabilecek tehlikeler, gıdanın uygun şartlarda işlenmesi, depolanması, sıcaklık kontrolünün önemi ve diğer hijyen konularına dair çeşitli bilgiler aktarıldığını bildirdi.

Avrupa Birliği müzakerelerinde açılan konulardan birinin de gıda güvenliği ve hijyen konusu olduğunu belirten Kırbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Bu müzakere süreci içinde gıda mevzuatlarımızda bir takım değişiklikler olmuştur. Bu çerçevede çıkarılan önemli düzenlemelerden biri de 5 Şubat 2013 tarih ve 28550 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği"dir. Bu yönetmelik ile geleceğimiz olan çocuklarımızın daha hijyenik koşullarda güvenilir gıdaya ulaşması amaçlanmıştır. Bu tür eğitim programları ay sonuna kadar devam edecek ve ilçelerde de aynı eğitimler verilecek."

Muhabir: Fatih Gökmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: