Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde "Çalışan Hakları Ve Güvenliği Birimi" Açıldı

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi açıldı.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi açıldı.

Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün, Başhekim Yardımcıları Dr. Ayla Yavuz ve Uzm. Dr. Mevlüt Karataş, sosyal çalışmacı Ali Şen, sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddeti önlemek için Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı yasal düzenlemeler ve bu konuda hastanelerinde yapılan çalışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Dr. Ayla Yavuz, şiddetin evrensel bir sorun olduğunu belirterek, "Sağlık çalışanlarına karşı yöneltilen şiddet, diğer meslek gruplarından daha yüksek oranda. WHO verilerine göre yüzde 47-70. Ülkemizde oran bilinmiyor. Çünkü şiddete maruz kalan sağlık çalışanı ya şikayetçi olmuyor ya da olay bildirilmiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Bu konuda ülke çapında tüm kurumların el birliği yapması gerektiğini ifade eden Yavuz, şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığı bir dizi yasal düzenlemeler yapmıştır. Sağlık çalışanlarının güvenli ortamlarda ve yüksek motivasyonla çalışmasının sağlanmasını hedefleyen çalışan güvenliği genelgesini yayınlamıştır. Diğer taraftan şiddeti azaltmaya yönelik çalışmaların basın mensupları, iletişim uzmanları, idareciler ve sağlık çalışanlarıyla birlikte değerlendirildiği sempozyum düzenleyerek ulusal düzeyde sürekliliği olan 'emeğe saygı şiddete sıfır tolerans' kampanyasını başlatmıştır. Biz hastaneler olarak bu yasal düzenlemeleri hastanemizde uygulamak için çalışmalarımızı başlattık. Hastanemizde çalışan hakları ve güvenliği birimi kurarak bir sosyal çalışma uzmanı ve bir başhekim yardımcısını görevlendirdik. Çalışanlarımız her türlü hak veya güvenlik ihlali düşündükleri durumlarda bu birime başvurabilecektir."

Hastanelerinde güvenlik elemanlarının sayısını ve eğitimlerini yeniden yapılandıracaklarını kaydeden Yavuz, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Kamera takip odalarımız zaten 7/24 hizmet vermektedir. Özel güvenlik kod sistemleri ile şiddete maruz kalma riski veya oluşması durumunda anında güvenlik müdahalesi yapılacaktır. Tüm bu çalışmalara rağmen şiddetin oluşması durumunda bunu kendimize yapılmış sayacağız. Tüm birimlerimizle çalışanımızın yanında olacağız. Onun şikayetçi olup olmamasına bakmaksızın olayı rapor olarak Sağlık Bakanlığı'nın yeni oluşturduğu 113 servisine ve eş zamanlı adli birimlere bildireceğiz. Bakanlığımızın avukatları çalışanlarımızın özel avukatları gibi davranıp süreci takip edecektir. Bu sürecin tüm sorumluluğu hastane yöneticilerinindir. Biz sayın hastalarımız ve yakınlarından böyle bir şey beklemiyoruz. Yine de sağlık hizmetimiz esnasında herhangi bir eksiklik veya kusur düşündüklerinde hasta hakları birimine başvurabilirler. Onların tüm sorunlarını çözmek için çalışacağız."

Konuşmaların ardından Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi'nin açılışı yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: