Kanuni’nin mektubu güvercinle Fransa Başkonsolosluğu'na gönderildi

Fransa Milli Meclisi'nin sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yasayı kabul etmesinin ardından Türkiye’de Fransa’ya yönelik...

Fransa Milli Meclisi'nin sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yasayı kabul etmesinin ardından Türkiye’de Fransa’ya yönelik protestolar devam ediyor. Bu ülkeye yönelik tepkilerin en ilginci ise Bursa’da gerçekleştirildi. Saadet Partisi Bursa İl Örgütü, Kanuni Sultan Süleyman’ın Fransa’ya yazdığı mektubu güvercin aracılığıyla Fransa Başkansolosluğu’na gönderdi.
Kent Meydanı’nda toplanan Saadet Partiler adına açıklamayı Osmangazi İlçe Başkanı Gökhan Gerçek yaptı. Gerçek, Fransa’nın Ruanda ve Cezayir’de yaptığı katliam ve soykırımları hatırlattı.
“Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfalı dedelerimizin kime karşı göğüslerini siper ettiği, Sütçü İmam’ın ilk kurşunu hangi emperyaliste karşı sıktığı apaçık ortadadır.” diyen Gerçek, hükümetin tepkisinin de sözde kalmaması gerektiğini kaydetti.
Avrupa Birliği Bakanlığı'nın lağvedilmesi gerektiğini savunan Gerçek, şöyle konuştu: “Şanlı tarihimizde Kanuni Sultan Süleyman’ın gönderdiği mektupla hazırola geçen Fransızlara, bugün buradan tekrar Kanuni’nin torunları Milli Görüşçüler, Saadet Partililer olarak, onları protesto ediyor ve uyarı mektubumuzu yolluyoruz. Diyoruz ki, ‘hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan.”
Yabancılara satıldığı için Telekom’a güvenmediklerini belirten Gerçek, en güvenilir ve eski yöntem olan güvercini kullanarak Kanuni’nin mektubunu Fransa Başkonsolosu’na göndereceklerini ifade etti.
Gerçek, daha sonra Kanuni’nin mektubunu ayağına bağladıkları beyaz güvercini uçurdu. Kalkamayıp bir gazetecinin şemsiyesine konan güvercin bir süre sonra uçarak yoluna devam etti.
Etkinliğe katılan küçük çocuklar ve kadınlar da açtıkları pankartlarla destek verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz