Kanyonda Kaybolan Acil Durum Ekibi, 8 Saatlik Operasyonla Kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde inceleme yapmak için 10 kilometrelik kanyona inen ve kaybolan Afet Acil Durum...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde inceleme yapmak için 10 kilometrelik kanyona inen ve kaybolan Afet Acil Durum (AFAD) görevlilerini Fethiye AKUT ekibi kurtardı. Jandarma ekiplerinin de katıldığı kurtarma operasyonu gece boyu devam etti.

Edinilen bilgiye göre, Burdur Valiliği tarafından görevlendirilen AFAD ekibinden jeoloji yüksek mühendisi Tamer Kurtman (54) ile teknisyen Mustafa Başkaya (34) 10 kilometre uzunluğundaki Karanlıkiçi Kanyonu’na geldi. Seydikemer ilçesi Ören köyü yakınlarında bulunan kanyonda Milli Park oluşturmak için Karanlıkiçi Kanyonu’nun Ballık Mevkiii’nden sabah saatlerinde çalışmaya başlayan ekip, rehber Abdullah Yurtseven eşliğinde bölgede inceleme yaptı. Havanın kararmasına rağmen AFAD üyeleri ve rehberden haber alamayan şoför Celal Yılmaz, Fethiye Kemer Jandarma Komutanlığı'nı arayarak durumu bildirdi. Kurtman ve Başkaya'nın telefonlarına ulaşamayan jandarma ekipleri Fethiye AKUT ekibini arayarak yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen AKUT ekibi jandarma ekipleri ile birlikte kanyonda arama çalışması başlattı.

Reklam
Reklam

Bu sırada AFAD görevlilerini bölgeye götüren rehber Abdullah Yurtseven, yardım çağırmak için bölgeye indiği sırada arama kurtarma ekipleriyle karşılaştı. Ekiplere bölgeyi tarif eden ve AFAD ekiplerinin sağlık durumları hakkında bilgi veren Yurtseven'in ifadeleri doğrultusunda harekete geçen ekipler çalışmalarını bu bölgeye yoğunlaştırdı.

Sarp arazide çalışma yapan ekipler sabaha karşı jeoloji yüksek mühendisi Tamer Kurtman (54) ile teknisyen Mustafa Başkaya'ya ulaştı. Kurtarma ekiplerini gören AFAD görevlilerinin ilk isteği su oldu. Kurtarma ekiplerinin verdiği suyu içen ve gıda maddelerini tüketen AFAD görevlileri, AKUT ve Jandarma'nın yardımı ile dönüş yoluna geçti. Ekipler, şeker hastası olan tokluk şeker oranı 412 olan ve ayaklarından rahatsızlanan jeoloji yüksek mühendisi Tamer Kurtman'a zaman zaman masaj ve pansuman yaptı.

7 saat süren yolculuk sırasında Tamer Kurtman, AKUT görevlileri ve jandarmaların yardımıyla güçlükle ayakta durdu. Sık sık mola veren Kurtman, derin hendeklerden ve kayalık bölgelerden halatlar yardımıyla geçirildi. Kurtman, hummalı bir çalışma sonrası kanyondan çıkarılarak hazırda bekletilen 112 Acil Servis ambulansına bindirildi.

Reklam
Reklam

Ambulansa bindirilen AFAD görevlisi Tamer Kurtman, yaşadıklarını anlattı. Kurtman, "Yürüyecek halim kalmamıştı. Fedakârca çalışıp bizi bulanlara teşekkür ederiz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: